Laholm:2019:127

 

Kommunjurist till Kanslienheten, Laholms kommun

 

Nu söker vi en engagerad kommunjurist till Kanslienheten i Laholms kommun.

Har du ett stort samhällsengagemang och intresse av att arbeta i offentlig förvaltning? Vill du arbeta i en politiskt styrd organisation nära förtroendevalda och kommunledning? Ja, då har vi ett spännande och roligt arbete att erbjuda!


Kommunledningskontoret som kanslienheten är en del av är kommunstyrelsens förvaltning och har den övergripande uppgiften att stödja kommunstyrelsen samt att verkställa och följa upp styrelsens beslut. Tillsammans ska vi leda och samordna kommunens arbete.


Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta tillsammans i en arbetsgrupp med kommunsekreterare, utredare, arkivarie och assistent. Närmaste chef är kanslichefen. Ditt uppdrag som kommunjurist är att vara juridisk sakkunnig och ge rådgivning i juridiska frågor till kommunstyrelsen, kommunens nämnder och bolag. Som kommunjurist blir du en viktig pusselbit i det strategiska och praktiska arbetet när kommunen fortsätter att utvecklas. Ditt uppdrag blir varierande både i komplexitet och omfattning. Det kan gälla alltifrån att besvara remisser och motioner, genomföra fördjupade utredningar, ta fram strategier för att utveckla våra verksamheter till att delta i kommunövergripande projekt. De rättsområden som du kommer att arbeta med är i första hand allmän förvaltningsrätt men även speciell förvaltningsrätt i förhållande till kommunens olika verksamhetsområden. Arbetet är omväxlande med många kontaktytor. Kommunjuristen företräder kommunen i domstol, förhandlar i tvister, biträder vid avtalsskrivningar, hanterar skadeståndsärenden samt håller interna utbildningar.

 

Det är viktigt för oss att vi arbetar som ett team på enheten och hjälps åt med arbetsuppgifter vid behov.


Kvalifikationer
Juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har kunskap om lagstiftningar som reglerar offentlig verksamhet. Meriterande med erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation.

 

I rollen som kommunjurist krävs att du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor inom dina sakområden. Du ska kunna strukturera komplicerade frågor, ta fram väsentliga fakta, analysera samband och och kommunicera lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt såväl skriftligt som muntligt. Du har hög integritet, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
100 % tillsvidareanställning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Jonas Påhlsson 0430–15349

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000


Sista ansökningsdag
2019-06-12 Intervjudagar är planerat till 18/6 och 24/6.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf