Laholm:2019:132

Kurator till Elevhälsan, Osbecksgymnasiet Laholms kommun

 

Under begreppet Campus Laholm ligger bland andra Osbecksgymnasiet, Vuxenskolan och Kulturskolan. Gymnasiet har elva program, såväl yrkesförberedande som högskoleförberedande samt Introduktionsprogram och det finns olika profiler som eleverna har möjlighet att läsa oavsett vilken programinriktning som valts. Osbecksgymnasiet är en skola som syns och vill synas och vi arbetar målmedvetet för att kvalitetssäkra utbildningen på olika sätt. Vi är mycket måna om att elever och personal samarbetar för att nå målen i de styrdokument som finns. Vi söker dig som vill vara en i vårt engagerade team.

 

Arbetsuppgifter

Elevhälsans uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt att skapa miljöer som främjar barns/elevers utveckling och lärande. Hälsa och lärande går hand i hand och de vuxna som dagligen finns närmast barn och elever har här en betydelsefull roll.

 

På Osbecksgymnasiet arbetar vi målmedvetet i team för att stärka elevernas hälsa och välmående, du kommer vara en del av detta team. Inom elevhälsan samverkar olika professioner med varandra; specialpedagog, kurator och skolsköterska. Arbetet som kurator sker på organisations-, grupp- och individnivå. En viktig del i kuratorns arbete på skolan är att våga ställa de utmanande frågorna till skolledning, EHT, pedagogoger och elever som utvecklar individen och breddar perspektiven vilket också medför bättre elevhälsoarbete.

 

Kuratorns huvuduppgifter består av att:

- tillsammans med EHT arbeta förebyggande för att stärka elevers hälsa och välmående

- erbjuda och genomföra vägledande samtal i sociala och psykosociala frågor

- vägleda vid dokumentation kring elev, t.ex. åtgärdsprogram

- utföra kartläggningar av individ, grupp och organisation i syfte att skapa underlag för vägledning

- ge information och vägleda annan personal på skolan inom frågor som är kopplade till det sociala och psykosociala perspektivet

- samverka med övriga medlemmar i EHT, annan lärarpersonal samt skolledning i syfte att skapa en bättre elevhälsa på Osbecksgymnasiet

 

Kvalifikationer

Socionom eller motsvarande, meriterande är erfarenhet av arbete som skolkurator på gymnasienivå eller i andra sammanhang där vägledning/kartläggningar av individer varit en av huvuduppgifterna. Du är självständig som person, trygg och stabil. Du kan skapa goda relationer och samverka i team med kollegor, pedagoger och rektorer. Du har god samordningsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Vikariat ca ett år, heltid

 

Tillträdesdag

2019-09-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön

Individuell lönesättning, ange löneanspråk i ansökan

 

Upplysningar

Carina Bruzell, Rektor, 0430-150 40

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

 

Sista ansökningsdag

2019-06-23

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf