Laholm:2019:137

Kanslichef tillika biträdande kommunchef till Laholms kommun

 

Kanslienheten är en del av Kommunledningskontoret och har förnärvarande sex medarbetare.

 

Kanslienhetens huvudsakliga uppdrag är att stödja kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och valnämnd med dess utskott och beredningar vid sammanträdena, i dess ärendeberedning och nämndsadministration. Enheten ska ge juridisk rådgivning, utbildning och beslutstöd i kommun- och förvaltningsrättsliga frågor. Kanslienheten ansvarar också för kommunarkivet vilket inkluderar införandet av e-arkiv.

Arbetsplatsen

Arbetsbeskrivning

Som kanslichef och biträdande kommunchef stödjer du kommunchefen med att leda, styra, samordna och följa upp verksamheterna inom kommunkoncernen utifrån uppställda mål. Du har ett direkt chefsansvar för kanslienheten.  Du är direkt underställd vår nytillträdda kommunchef och ingår i kommunens ledningsgrupp.

 

Du skapar förutsättningar för att kommunen som helhet ska nå resultat samt att våra anställda ska känna delaktighet, engagemang och trygghet i sina uppdrag. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbetet och ser möjligheter snarare än hinder. I dina två roller ingår både att kunna verka i rollen på högsta kommunal tjänstemannanivå samt driva kanslienheten som det administrativa navet i kommunen.

 

I kommunens arbete med övergripande målområden kommer du att ha en viktig roll och arbeta nära övriga strategiska chefer inom kommunen. I uppdraget som biträdande kommunchef arbetar du nära den politiska ledningen. I samverkan inom regionen och som ersättare för kommunchefen representerar du Laholms kommun på lokal, regional och nationell nivå.

 

Kvalifikationer

Högskoleexamen med inriktning mot statsvetenskap, juridik eller offentlig förvaltning eller annan inriktning i kombination med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av arbete som chef krävs. Meriterande med erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation och då gärna från kommunal verksamhet.

 

Som person är du utvecklingsorienterad, relationsskapande, strategisk och handlingsinriktad. Du har en välutvecklad analytisk förmåga, hög integritet och god samarbetsförmåga. Du är en lagledare som är trygg och drivande och som samtidigt entusiasmerar medarbetarna med delaktighet och vilja till utveckling. Det är också viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk. Du arbetar med helhetssyn och omvärldsorientering och kan se din egen del i ett större sammanhang.

 

Det är viktigt att du bejakar vår värdegrund där ledorden är glädje, mod, delaktighet och gott föredöme.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

 

Lön

Enligt överenskommelse.

 

Upplysningar

Erland Björkman, tf kommunchef, tel. 070-329-45-78 eller Niklas Wilson, räddningschef och biträdande kommunchef, tel. 070-600 38 80.

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000.

 

Sista ansökningsdag.

2019-08-04. Intervjuer kommer preliminärt att ske den 21 och 23 augusti.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi har viljan, handlingskraften och förutsättningarna som krävs för att vår kommun ska fortsätta vara den bästa livsplatsen, den bästa platsen för företagande och en kommun att räkna med i framtiden. Då vi är inne i en stark tillväxt där många väljer att flytta hit hjälps vi åt för att erbjuda våra kommuninvånare bästa möjliga service. Vår attraktion finns bland annat i det strategiska läget mellan Köpenhamn och Göteborg, nära såväl Halmstad som Helsingborg.

Laholms vision med sina 25 000 invånare är att förena livskvalité och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpina skidanläggningar, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar, en charmig stadskärna samt ett av Sveriges bästa laxfiske. Våra värdegrundsord i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang samt ett gott föredöme. Vi erbjuder ett spännande arbete och möjlighet till kompetensutveckling.

 


Visa annons som pdf