Laholm:2019:150

Avdelningschefer till barn- och ungdomsverksamheten, Laholms kommun

Nu söker vi i Laholm två avdelningschefer till barn- och ungdomsverksamheten. En tjänst med ansvar för förskolan och en tjänst med ansvar för grundskolan.

 

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten är stadigt stigande. Med sitt unika läge vid havet i södra Halland angränsande till såväl Skåne som Småland är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.
Alla barn, elever och vuxna som finns inom utbildningsverksamheten i Laholms kommun ska känna att de ständigt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Lärmiljön ska skapa trygghet och väcka nyfikenhet för lärande. Utbildning ska vara en viktig del i det livslånga lärandet! Som avdelningschef har du en nyckelfunktion i vår strävan att utvecklas som skolkommun.

 

Beskrivning

Laholms kommun förstärker nu vår övergripande ledningsorganisation inom förskola och grundskola, förskoleklass, särskola och fritidshem för att kunna möta nutidens och framtidens utmaningar i en växande skolkommun. Det finns 18 förskolor och 14 grundskolor i kommunen. Kommunfullmäktige har nyligen beslutat om ett nytt befolkningsmål som innebär att Laholm ska ha 30 000 invånare år 2040. Förskole - och grundskoleverksamheten kommer därmed att vara i en tillväxtfas under flera år framöver.

För att kunna hantera denna utveckling ska vi förbättra det nära ledningsstödet till förskolans och grundskolans rektorer genom en ny ledningsorganisation som innebär att den pedagogiska verksamhetens övergripande ledning kommer att bestå av en avdelningschef med ansvar för kommunens förskolor och en avdelningschef med ansvar för kommunens grundskolor och särskolan.

Tillsammans med övergripande chefskollegor, rektorer och medarbetare blir du en del i en långsiktig utveckling för Laholms kommun där ambitionen är att vara en riktigt bra skolkommun.

Vi ska ha förskolans, grundskolans och särskolans utvecklingsbehov i fokus och arbetar efter ledstjärnan att utveckla verksamheten tillsammans i en skapande samverkanskultur. I Laholms kommun vill vi att barn och elever ska lyckas och utvecklas som hela människor. För att kunna skapa denna upplevelse hos våra barn och elever måste alla ledare och medarbetare kunna samverka i samsyn. Våra nya avdelningschefer har stor betydelse för att vi ska kunna nå denna höga ambition.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha din placering i Laholms stadshus på barn- och ungdomskontoret tillsammans med kontorets medarbetare, utbildningschef, avdelningschefskollega och nämndens ordförande. Du ingår i verksamhetens övergripande ledningsgrupp som består av utbildningschef, avdelningscheferna, enhetscheferna för barn- och elevhälsan och enheten för flerspråkighet och integration, arbetslagsledarna inom barn- och ungdomskontoret och en av våra ekonomer.

Som avdelningschef kommer du att ha övergripande budgetansvar för enheterna, medarbetaransvar för rektorerna inklusive kompetensutveckling, arbetsmiljöansvar för verksamheten med egen arbetsmiljöbudget, ansvar för uppföljning och planering av verksamhetens lokalbehov i samverkan med utbildningschef, kontoret och övriga aktörer inom kommunen som till exempel Laholmshem och kommunledningskontoret och inte minst barn- och ungdomsnämnden.  Du kommer att ha en aktiv roll som föredragande tjänsteperson inför nämnden, vilket inkluderar att skriva tjänsteärenden till nämnden.

 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och arbetar idag i skolledande befattning eller har arbetat tidigare i en ledande position inom utbildningsområdet. Du har ett brinnande intresse för skolutveckling och drivs av att arbeta i en funktion där du leder chefer och verksamhet i en indirekt chefsroll. Erfarenhet från liknande chefsroller är meriterande men inte ett krav. Dina personliga ledaregenskaper och värden är viktigast för oss liksom din grundsyn kring vikten av samverkan och samsyn i en organisation för att skapa en positiv och lärande verksamhetsutveckling.

Om du har deltagit i och slutfört rektorsprogrammet är detta meriterande.

 

Som avdelningschef behöver du ha förmåga att se samband och kunna dra logiska slutsatser utifrån begränsad och ibland komplex information. Vi vill att du är utvecklingsorienterad och håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning. En god förmåga att skapa struktur i verksamheten är tillsammans med samarbetsförmåga och kreativitet viktiga egenskaper. Du är drivande men lyhörd i ditt ledarskap och har bra förmåga att få dina medarbetare att känna delaktighet, inflytande och glädje i skolutvecklingsarbetet. B-körkort är ett krav.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Välkommen med din ansökan till en spännande ledarutmaning i en växande kommun!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Richard Mortenlind, utbildningschef 0430- 152 28

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-08-11 Intervjuer planeras att ske med start v 35.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 


Visa annons som pdf