Laholm:2019:151

Skolbibliotekarie till Nya Glänningeskolan


Laholms bibliotek söker bibliotekarie till Laholm och Nya Glänningeskolans bibliotek. Nya Glänningeskolan är en F-6 skola och står färdig i augusti 2019 i Laholms kommun.

Laholms biblioteksverksamhet omfattar stadsbibliotek, bokbuss, tre integrerade folk- och skolbibliotek och fyra skolbibliotek.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av:

- Du kommer att fungera som en viktig del i det som är kopplat till biblioteket utifrån läroplanen. Detta kan till exempel vara att handleda elever i informationssökning och källkritik.

- I samarbete med övrig personal vara en aktiv del i skolans pedagogiska verksamhet för att främja elevers läslust, läsförmåga och läsförståelse. 
- Registrering av talbokslåntagare för tjänsten Egen nedladdning, samt bistå med information om tjänsten.
- Övriga förekommande uppgifter på bibliotek, såsom medieinköp, cirkulation och bokuppsättning.


Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet från bibliotekarieyrket. Du ska ha en hög servicekänsla och mycket god samarbetsförmåga. Du har ett stort intresse för att arbeta med barn/ungdomar och förmedla läslust. Vidar har du mycket god pedagogisk förmåga och goda It-kunskaper. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning,
50 % av heltid med eventuell möjlighet till extra timmar på stadsbiblioteket. Under hösten -19 är det aktuellt med högre sysselsättningsgrad på skolbiblioteket (ca 70%).


Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Pia Kyttä t.f. bibliotekschef
0430–15168

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

 

Sista ansökningsdag
2019-07-28 Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf