Barn- och ungdomsbibliotekarie, Hyltebiblioteken
Hylte:2019:69Vår barn- och ungdomsbibliotekarie Emilia går vidare till en ny spännande utmaning på Militärhögskolan, nu behöver vi hitta rätt person att ersätta henne!


Hylte Kultur & bibliotek
Vi är ett glatt och utvecklingsinriktat gäng på tolv personer som arbetar med kultur och bibliotek. Förutom bibliotek i Hyltebruk, Torup och Unnaryd ingår också kulturutveckling, bio och konferensverksamhet i enheten. Arbetet innebär varierande arbetstider med arbete i servicedisken samt stängning av Hylte bibliotek en eller möjligen två kvällar/vecka. Helgarbete förekommer vid kulturarrangemang för barn och unga.

 
Arbetsbeskrivning

Tjänsten består av flera spännande delar. Fokus ligger på lässtimulerande aktiviteter för barn i åldern 7-12 år, t ex bokprat, författarbesök, bokcirklar och bloggande. Du ingår i flera regionala nätverk och utvecklar biblioteksverksamheten för barn och unga.

Tillsammans med vår språkstartare gör du hembesök i språkstimulerande syfte hos familjer med 6 månaders bebisar. Läs gärna mer på regionhalland.se/sprakstart.

Du ansvarar för kulturutvecklingen för barn och unga, vilket innebär planering, marknadsföring, genomförande och dokumentation av olika scenkonstarrangemang och skapande aktiviteter på helger och lov. En del av dessa utgår från digital teknik i samarbete med vårt DigidelCenter. Ett teknikintresse är därför ett extra plus.

Vi söker en engagerad barn- och ungdomsbibliotekarie med hög social kompetens, som är flexibel, utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt. Ett pedagogiskt förhållningssätt är en förutsättning för tjänsten.  Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har lätt för att samarbeta.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap och eller liknande samt har relevant arbetslivserfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet! B-körkort är ett krav.

Välkommen till oss i Hylte!
Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

 

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess 1 200 medarbetare.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?


Anställningsform

Tillsvidare

Omfattning
100%

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Snarast

Sista ansökningsdag
2019-08-18

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Jessica Blohm, kultur- och bibliotekschef, jessica.blohm@hylte.se, 0708-165781

Helena Sandström, facklig representant för DIK helena.sandstrom@hylte.se , 0708-115253.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 


Visa annons som pdf