Örnaskolan vik mentor

Hylte-lite enklare

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

 

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns och dess 1300 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Örnaskolans högstadium
Vi som jobbar på Örnaskolans högstadium har ett betydelsefullt och lärorikt uppdrag! Vi arbetar med att forma harmoniska ungdomar med självförtroende. Vi ger ungdomarna de verktyg de behöver för att klara av fortsatta studier och för att kunna fortsätta sin resa mot vuxenlivet.

På Örnaskolans högstadium ges du möjlighet att göra skillnad för Hylte kommuns framtid, våra ungdomar. Vidare kommer du ges möjlighet att vara med och utveckla skolan tillsammans med dina kollegor. Vi arbetar hårt med ständiga förbättringar och vi utvecklas tillsammans. Som ett led i detta ingår bland annat en stor digital satsning under 3 år och kollegiallt utvecklingsarbete med forskningscirklar inom Modellskolan.

 

Elevantalet på Örnaskolans högstadium växer och nu behöver vi din hjälp för att utvecklas vidare!   
   

Arbetsbeskrivning Mentor

Mentor är en viktig funktion på Örnaskolan. Du som mentor kommer att ha ansvar för en grupp elever.  I tjänsten ingår att vara den på skolan som ansvarar för uppföljning av närvaro och frånvaro. I det dagliga arbetet är det mentorn som kontaktar elev eller vårdnadshavare vid frånvaro. Som mentor på skolan är du med eleverna i korridorerna och på rasterna. Du har i uppdrag att lyssna av, vara ett stöd samt arbeta med värdegrundsfrågor och toleransprojekt.

 

Som mentor kommer du att samarbeta med skolans elevhälsoteam. I uppdraget ligger även att återkoppla till skolledning, elevhälsoteam samt undervisande lärare runt frågor som rör elevernas skolgång. Mentor är även den som har den vardagliga kontakten med vårdnadshavare.

 

Som mentor på Örnaskolan arbetar du tillsammans med ett antal kolleger.

 

Kvalifikationer
Högskoleutbildning med inriktning beteendevetenskap eller hälsovetenskap, lärarutbildning eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

 

Anställningsform/Varaktighet
Vikariat under tiden 20190901 (eller efter överenskommelse) - 20200630.

Omfattning

Heltid 100%

Lön
Individuell lönesättning

Tillträdesdag
Enligt överrenskommelse

Sista ansökningsdag
2019-08-15

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Rektor Per Henriksson:0733-718120

Biträdande Rektor Maths Salo:0733-718366

 

Lärarförbundets expedition:0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition:0345-181 42
Kommunal expedition: 0345-181 98


Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 


Visa annons som pdf