Laholm:2019:194

Förskollärare till Grönkulla förskola, Laholms kommun

 

Nu söker vi en förskollärare till Grönkulla förskola i Laholm.


”Alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag”, håller du med? Då är du välkommen till vårt team på Grönkulla förskola. Vi har en stor lummig uppväxt gård som inbjuder till många olika lekar. Hos oss är det nära till det mesta, allt ifrån stadspark till centrum med bibliotek. Vi värdesätter barnens inflytande och lyssnar till vad de tycker och tänker och utvecklar deras tankar. Vi vill uppmuntra till nyfikenhet och upptäckarlust och skapa en känsla av 'jag kan, jag vill, jag lär mig'. Vi anser att flera av barns förmågor är viktiga att stärka och utveckla, som kommunikation, ansvar, samarbete, kreativitet och reflektion. Vår förskola har 4 avdelningar där två avdelningar är för de yngre och två för de äldre.

Förskolan strävar efter att skapa en likvärdig förskola och ett tätt samarbete mellan avdelningarna. Vi har startat upp hösten med att rotera på personalen mellan avdelningarna för att man ska få bibehålla sin profession i sitt arbete med både yngre och äldre, att barnen har personal som följer med från yngre till äldre och för att skapa samsyn för hela förskolan.

 

Laholms kommun har startat upp fokus på språkutvecklande arbete i förskolan vilket kommer att prägla vår verksamhet. På vår förskola har vi tre pedagoggrupper som hjälps åt att driva olika fokusfrågor och vi har ett pågående arbete med implementering av LPFÖ18.

 

Arbetsuppgifter
Som förskollärare ska du tillsammans med övriga kollegor planera, förbereda, utföra, utvärdera och utveckla verksamheten på förskolan utifrån kommunala och statliga styrdokument.


Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare och vill arbeta för goda lärmiljöer. Ditt förhållningssätt speglar flexibilitet utifrån barnens behov, utveckling och ser den professionella pedagogen som ett framgångsvertyg.Du känner ansvar för att skapa goda relationer och har ett lösningsinriktat tankesätt. Du har ett intresse för digitalisering och gärna handledarutbildning eller intresse för att läsa till handledare. Att visa glädje och engagemang är viktiga ledord i ditt arbete.


Övrigt
I kommunen har man en riktad kompetensutvecklingsplan för förskolan där man kan få ta del av fortbildningar samt möjlighet till friskvårdskort och arbetskläder.
Som anställd i Laholms kommuns förskolor som förskollärare erhåller man en Ipad eller bärbar dator som arbetsverktyg.

Är du nyutexaminerad förskollärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med en mentor.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande från att annonsen publiceras.

Välkommen med din ansökan!

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV samt din legitimation. Vid intervju så uppvisas utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform
Tillsvidareanställning 80–100% i Laholms kommun. Tjänsten är till att börja med ett vikariat på en avdelning med äldre barn tom september-2020.


Tillträdesdag

2019-11-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Helena Nilsson Förskolechef 070-29 36 618

 

Fackliga upplysningar
Lärarförbundet i Laholm, 0430-159 63, 0767-64 35 00


Sista ansökningsdag
2019-09-20

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf