Laholm:2019:211

Ekonom till barn- och ungdomsverksamheten, Laholms kommun

 

Nu söker vi en ekonom till barn-och ungdomsverksamheten i Laholm.

Beskrivning

Glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Detta är vår värdegrund som vi utgår ifrån, när vi tillsammans utvecklar verksamheten med helhetsperspektiv. Du kommer att arbeta tillsammans med din ekonomkollega, övriga medarbetare inom barn- och ungdomskontoret, rektorer inom förskola, grundskola, särskola, enhetschefer och administratörer i verksamheten.


Arbetsuppgifter

Som ekonom inom barn- och ungdomsverksamheten arbetar du med budgetarbete, månads- och delårsrapporter, prognosarbete, analyser, utredningar och bokslut. I arbetet för en effektiv verksamhet och med utvecklingsfokus deltar du i uppdrag och/eller projekt. En viktig del är konsultativa stödet till cheferna inom barn- och ungdomsverksamheten genom dialog och samarbete för att nå mål och en ekonomi i balans.

 

En betydande del av barn- och ungdomsverksamhetens intäkter består idag av riktade statsbidrag, som hanteras ekonomiskt av barn- och ungdomsverksamhetens ekonomer. Du kommer därför att arbeta en hel del med budgetering, uppföljning och ekonomisk planering kopplat till skolans riktade statsbidrag.

 

Du ingår också i kommunens övergripande nätverk med ekonomichef och övriga ekonomer och levererar rapporter/underlag till både ledningsgrupp och nämnd.

 

Laholms kommun är på väg att införa ett nytt beslutsstödsystem, där du som ekonom kommer att vara delaktig i implementeringen.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi. Du ska ha minst två års erfarenhet som ekonom. Det är meriterande med erfarenhet från kommunal verksamhet, gärna med inriktning mot utbildningsverksamhet som förskola och grundskola. Erfarenhet av ekonomiarbete kopplat till statsbidrag är meriterande.

 

Som person ser du nya möjligheter utifrån omvärldsförändringar, är strukturerad och har analytisk med förmåga att se samband och helheter. Du kan också växla mellan operativa och strategiska perspektiv med ett lösningsfokus. Att vara kommunikativ och pedagogisk är viktigt i dialogen och samverkan.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Richard Mortenlind, utbildningschef 072 018 15 92

Louise Robertsson, ekonom 070 524 70 16

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000

Sista ansökningsdag
2019-10-20

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf