Laholm:2019:214

Familjebehandlare till familjeenheten, Laholms kommun

 

Familjeenheten är socialtjänstens öppna verksamhet för familjer med barn i åldrarna 0–21 år. Inom ramen för detta ingår även behandling till vuxna våldsutsatta och våldsutövare. Vi arbetar med bistånd enligt SoL och LVU, samt råd och stöd utan biståndsbedömning. I vår verksamhet bedriver vi även diverse gruppverksamheter. Våra arbetsuppgifter är varierande och vi har ett flexibelt arbetssätt för att kunna möta barnets och familjens behov. Vi är ett relativt litet team med ett brett kommunövergripande uppdrag, och av den anledningen är det viktigt för oss att ha bred kompetens i arbetsgruppen. Hos oss arbetar socionomer, beteendevetare, fritidsledare och sjuksköterska.

 

Arbetsuppgifter

Råd-, stöd- och behandlingssamtal med enskilda individer, familjer eller grupper. Att delta vid möten med samarbetspartners som exempelvis skola/förskola eller BUP. Att arbeta i hemmiljö med praktiskt pedagogiskt stöd, eller genom aktiviteter utanför hemmet. Ge stöd till barn som varit utsatta för, eller bevittnat våld. En annan arbetsuppgift är att verkställa ungdomstjänst när ungdomar dömts för brott.

 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning såsom socionomutbildning, samhälls- och beteendevetenskaplig utbildning, eller annan enligt arbetsgivaren likvärdig utbildning. Vi ser gärna att sökande har vidareutbildning såsom exempelvis familjeterapiutbildning, Marte Meo, BOF (barn- och familjeorienterad terapi), eller andra relevanta utbildningar. Tidigare erfarenhet av psykosocialt arbete riktat mot målgruppen är meriterande, så även erfarenhet av behandlingsarbete inriktning våld i nära relationer. Du ser möjligheter och har ett intresse i den digitala utvecklingen i behandlingsarbetet. Erfarenhet av att dokumentera i journal digital är ett plus. B-körkort fordras.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.


Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Anders Rasmussen Enhetschef 0705-579400.

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2019-10-27, intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf