Laholm:2020:60

Kommuncontroller till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en kommuncontroller till kommunledningskontorets ekonomienhet.

 

Har du ett stort samhällsengagemang och intresse av att arbeta i offentlig förvaltning? Vill du arbeta i en politiskt styrd organisation med korta beslutsvägar nära förtroendevalda och kommunledning?

Ja, då har vi ett spännande och utvecklande arbete att erbjuda!

 

Arbetsplatsen

Laholms kommun arbetar med att vara en attraktiv och hållbar kommun och ekonomienheten har uppdraget att leda, samordna och utveckla kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrning.

 

Tjänsten som kommuncontroller är placerad på ekonomienheten inom kommunledningskontoret. Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete tillsammans med ett kompetent och engagerat team på enheten.


Arbetsuppgifter

Som kommuncontroller leder du det kommunövergripande arbetet med mål- och kvalitetsstyrningen utifrån budget- och uppföljningsprocesserna. Du arbetar kontinuerligt med att, tillsammans med bland annat ekonomichefen och kollegor, utveckla processerna kring kommunens arbete med verksamhetsplanering och styrning. Din roll kommer vara att hålla samman, vara delaktig och drivande i arbetet, från det initiala planeringsarbetet till budgetskedet, till den slutliga uppföljningen av årsredovisningen.

 

Ekonomienheten, som samordnar kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrning, svarar bland annat för att ta fram underlag för den ekonomiska planeringen, uppföljningsprocesser, olika utredningar, bokslut, redovisning, analyser och finanshantering. Du i din roll blir viktigt i planerings- och uppföljningsfaserna.

 

Du är direkt underställd ekonomichefen och leder ett eget kvalitetsnätverk med representanter från kommunens verksamheter. I rollen som kommuncontroller kommer du även vara kommunchefen behjälpligt i olika utrednings- och samordningsuppdrag för hela kommunen.

 

Ansvarsområden

-       Kommunens övergripande verksamhetsplanering, bland annat budget- och uppföljningsprocessen.

-       Arbeta fram och kommunicera riktlinjer, direktiv och tidsplan för verksamhetsplaneringen.

-       Kontinuerligt utveckla och förvalta kommunens ekonomi- och verksamhetsstyrning.

-       Omvärldsbevakning och benchmarking mot andra liknande verksamheter.

-       Årligen arbeta fram kommunens planeringsförutsättningar tillsammans med nätverk och kollegor.

-       Tillsammans med kollegor löpande analyserar verksamheternas resultat i förhållande till ekonomi- och verksamhetsplaneringen.

-       Ansvara och genomföra kvalificerade utredningsuppdrag.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom området ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av arbete som controller eller motsvarande, det är meriterande om du har erfarenhet från politiskt styrd verksamhet och dess processer. Som person är du tydlig, strukturerad och analytisk. Du är pedagogiskt duktig och kan kommunicera ur ett verksamhetsperspektiv.

 

Vi ser även att du har:

-       Erfarenhet av målstyrning där en stabil ekonomi är en viktig förutsättning

-       Erfarenhet av utvecklingsarbete och goda kunskaper inom verksamhetsplanering och styrning.

-       Förmåga att se helheter ur ett strategiskt och visionärt perspektiv.

-       Förmåga att initiera och leda utvecklingsprocesser.

-       Förmåga att skapa förståelse hos såväl medarbetare som förtroendevalda gällande dina arbetsuppgifter.

 

Att samverka externt och omvärldsbevaka är en given del i uppdraget, liksom att vara en god ambassadör för kommunen. Ett stort samhällsengagemang och ett intresse av att ingå i och verka för deltagande i nationella, regionala samt lokala nätverk och grupper är en annan viktig egenskap vi söker.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

 

Vi vill att du bifogar personligt brev och CV till din ansökan.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Snarast enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Kristoffer Dehlin, ekonomichef, 0430-152 70

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–150 00

Sista ansökningsdag
2020-04-05

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf