Laholm:2020:69

Rektor till Hishultskolan/Våxtorpskolan F-6, Laholms kommun

Välkommen att söka ett spännande och utvecklande jobb som rektor i Laholms kommun.

 

Som rektor på Hishultskolan/Våxtorpskolan F-6 är du ledare över två skolor med ett avstånd på ca 15 km mellan varandra. Vi söker dig som med stor energi och målmedvetenhet vill vara med och driva utbildning och utveckling.


I Laholms kommuns grundskolor arbetar vi ständigt med att uppnå en ökad kvalitet i vår verksamhet och därmed medverka till att våra elever når bättre kunskapsresultat.

Vår vision är ”ALLA SKA STÄNDIGT UTVECKLAS”.

 

Arbetsplatsen

 

Hishultskolan:

Hishultsskolan är en liten F-6 skola med ca 65 elever. Skolan ligger i natursköna Hishult en liten bit utanför Laholm på landsbygden och har nära till ängar och skog. Hishultskolan erbjuder eleverna en underbar miljö att vara i kombinerat med mycket engagerade pedagoger och lärare- med andra ord en miljö att trivas i.

 

Våxtorpskolan:

Våxtorpskolan F-6 är direkt ansluten till Våxtorpskolan 7-9 och har gemensamma lokaler såsom matsal, idrottshall och personalutrymmen, vilket kräver ett väl fungerande samarbete på ledarnivå för att Våxtorpsskolan som helhet ska fungera.

 

Vår verksamhetsidé bygger på att skolan utvecklas bäst genom delaktighet och inflytande för såväl personal som elever. Våra föräldrar är en stor resurs i det dagliga arbetet och de skall ha en möjlighet till ett nära samarbete med skolan som bygger på tillit och trygghet. Vår ledstjärna är att varje elev kan och vill utvecklas om de bara får rätt förutsättningar.

 

Avdelningschef för grundskolan är rektorns närmaste chef.


Arbetsuppgifter
Som rektor har du huvudansvaret för verksamheten i ditt område och ska ha fokus på det pedagogiska ledarskapet. Du ska leda, driva, utvärdera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål samt ansvara för personal och att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar.

 

Kvalifikationer
Vi söker en ledare med ett stort engagemang för uppdraget att skapa framtidens skola. Vi vill att du drivs av en vilja att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samtidigt som du arbetar målinriktat och åstadkommer resultat. Ditt ledarskap kännetecknas av handlingskraft, tydlighet, mod och stabilitet. Vi ser att du tar del av aktuell forskning samt har intresse och kunskap att driva pedagogik utifrån moderna verktyg. Som person har du förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och att leda i linje med skolans uppdrag. Du ska kunna se sammanhang och prioritera rätt frågor.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi förutsätter att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning, du har pedagogisk insikt och relevant erfarenhet. Har du dessutom genomgått den statliga rektorsutbildningen är detta meriterande.

 

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Erik Thor, Avdelningschef grundskolan, 076-696 74 06

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2020-03-26

Intervjuer är beräknade att hållas tisdag 21/4 samt onsdag 22/4.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 
 


Visa annons som pdf