Laholm:2020:72

Socialsekreterare till Familjehemsenheten, Laholms kommun

Vi fortsätter att utveckla vårt arbete – har du lust att bli en del av vår process? Nu söker vi på Laholms kommun en socialsekreterare särskilt utsedd till barn placerade i familjehem.

 

Här finns möjligheterna för dig som vill bygga utifrån kunskap, erfarenhet, forskning och medskapande för barnens bästa.

 

Arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på Familjehemsenheten, ett team med mycket erfarenhet.  Vi arbetar med ett tydligt brukarperspektiv och ett nära och stödjande ledarskap. Du kommer att ha två kollegor i din roll. I arbetsgruppen ingår även 2,5 tjänst Familjehemssekreterare och en deltid som skolsamordnare. Vi har en anda av sammanhållning och vår styrka är att vi gemensamt tar ansvar för vårt uppdrag. Socialkontoret har i sin helhet en utpräglad samverkanskultur både internt och externt och har en mycket kunnig och engagerad arbetsgrupp och ett öppet klimat. Totalt är vi ett femtiotal anställda på Barn- och Ungdomsavdelningen.

 

Vi strävar efter att ta till vara på varje medarbetares kompetens och ge utrymme för utveckling.

 

Arbetsuppgifter

Vi arbetar utifrån BBIC:s grundprinciper. Du säkerställer att barnet får sina behov tillgodosedda och verkar för barnets delaktighet och inflytande i vården. Du bevakar att barnet/ungdomen som är placerade i familjehem har den kontakt med det biologiska nätverket som är gynnsamt. Du är ansvarig för myndighetsutövningen runt barnet/ungdomen och till ditt stöd finns dina kollegor, arbetsledning och handledning. Du har ett nära samarbete med familjehemssekreteraren och skolsamordnaren som arbetar med skolfrågorna för våra familjehemsplacerade barn.

 

Kvalifikationer

Som medarbetare hos oss behöver du utöver socionomutbildning:

- Utredningsvana, erfarenhet av myndighetsutövning.

- Barnfokus och kunskap om barns utveckling och om Barnkonventionen.

- Vara serviceinriktad, självständig, flexibel och noggrann.

- God samarbetsförmåga, humor och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

- Engagemang för utveckling och samverkan.

 

Erfarenhet från yrkesområdet är meriterande. Vi värdesätter även vidareutbildning inom exempelvis samtal med barn, utvecklingspsykologi, barnrätt, Signs of Safety.

 

B- Körkort och körvana är ett krav.

 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi strävar efter mångfald på arbetsplatsen och ser därför gärna sökanden som bidrar till detta.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Upplysningar

Ingrid Gustavsson, enhetschef, 0430-265 84.

 

Fackliga upplysningar

Nås via kommunens växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag

2020-04-05

Intervjuer är beräknade att hållas 15/4 fm, 16/4 fm och 24/4 heldag.

 

Övriga upplysningar

Utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning men ska inte skickas med ansökan.

 

Information till annonssäljare

Laholms kommun önskar för närvarande ingen ytterligare publicering av denna annons.Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 
 


Visa annons som pdf