Laholm:2020:75

Bygglovshandläggare med inriktning bygglov och tillsyn, vikariat

Nu söker vi på Laholms kommun en bygglovshandläggare med inriktning bygglov och tillsyn för ett vikariat till samhällsbyggnadskontoret.

 

Arbetsplatsen

En av våra ordinarie bygglovshandläggare ska vara föräldraledig och med anledning av det söker vi nu en vikarie. Som bygglovshandläggare kommer du att bli en del i ett kontor där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i Laholms kommun. Du kommer att ingå i samhällsbyggnadskontorets bygglovsgrupp som tillsammans diskuterar och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Utöver dina närmsta kollegor som arbetar med bygglov så kommer du att ha kollegor som arbetar med detaljplanering, bostadsanpassningsbidrag, kart- mät- och GIS-verksamhet.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för handläggning av bygglov och även driva tillsynsärende enligt plan- och bygglagen (PBL), rådgivning till allmänheten etcetera. Du handlägger självständigt ärenden och ansvarar för dessa fram till beslut, det vill säga granskar, har ev. kommunikation med sökanden och beviljar bygglov. Du förbereder och föredrar också ärenden som behandlas i miljö- och byggnadsnämnden. Även tillsyn enligt PBL, som till exempel ärende gällande olovligt byggande, ovårdade tomter etcetera är en del av dina arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer
Du är högskoleutbildad byggnadsingenjör, arkitekt, utbildad bygglovshandläggare eller har annan utbildningsbakgrund som bedöms likvärdig. Du bör ha kunskap om plan- och bygglagen och närliggande lagstiftning.


Som person är du initiativrik, mål- och resultatinriktad, noggrann, ser helheten och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med kommuninvånare, företag och myndigheter vilket ställer krav på din förmåga att vara lyhörd och serviceinriktad. Du har förståelse för arbete i en politisk styrd organisation samt förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.


B körkort fordras.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningsform
Vikariat ca 1–1,5 år, heltid

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse.

Ange löneanspråk i ansökan.

Upplysningar

Charlotta Hansson, Verksamhetschef, 0430-152 84, 070-545 38 02

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag

2020-03-30

Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf