Laholm:2020:153

Kommunjurist, Laholms kommun

Vill du arbeta i gränslandet mellan juridik, politik, historia och samtid? Brinner du för samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ännu bättre samhälle för våra kommuninvånare i Laholms kommun?

 

Då är du välkommen att söka tjänsten som kommunjurist i Laholms kommun. Att arbeta som kommunjurist är ett av de mest spännande uppdrag som finns inom offentlig verksamhet och spänner över en kommuns alla ansvarsområden!

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som kommunjurist kräver därför att du har kunskaper inom flertalet rättsområden, med tonvikt på kommunal- och förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess men också erfarenhet av bedömningar inom skola, socialtjänst, samhällsbyggnadsfrågor, försäkringar, dataskydd, bolagsrätt och avtalsrätt.

 

Minst lika viktigt är att du har en mycket god servicekänsla, ett djupt engagemang för kommunala frågor och vill bidra till verksamhetsutveckling utifrån din kompetens – Laholm är en växande kommun och det ställer krav på omställning inom många av kommunens ansvarsområden.

Som kommunjurist är du hela organisationens rådgivare i juridiska frågor. Ofta handlar arbetet om att vara ett bollplank som med sin juridiska metod, en god portion sunt förnuft och en pragmatisk inställning hjälper sina kollegor att landa rätt. Det gäller att gilla att reda i komplexa situationer och ha förmågan att själva knäckfrågan i snåriga ärenden.

 

En annan viktig del i arbetet är att genom omvärldsbevakning följa rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på gällande regler. I uppdraget ingår vidare att skriva fram ärenden till politiken, författar yttranden till myndigheter, medborgare eller andra aktörer. Ibland gör du rättsutredningar på egen hand, men i de flesta fall är du en av spelarna i ett team och bistår med din specifika kompetens och erfarenhet.

 

Du deltar i beredning av ärenden till kommunstyrelse och kommunfullmäktige, vid sammanträden och stöttar kommunsekreteraren i ärendehanteringsprocessen. Inom områden som upphandling och informationssäkerhet kommer du att ge stöd till kollegor och politiker genom bedömningar och rådgivning. Du kan också komma att företräda kommunen i förhandlingar och processer i domstol.

 

Arbetsplatsen

Kommunjuristen tillhör kommunstyrelsens förvaltning och är underställd kanslichef/bitr. kommunchef. Kansliet kommer framöver att omfatta flertalet av kommunens inre processer, som dokument- och ärendehantering, säkerhet, upphandling och kommunikation. Du kommer att jobba nära dessa olika funktioner, som har medarbetare med specialistkompetens.

 

För rätt person kan uppdraget komma att innefatta ett samordningsansvar för kansliet, som består av kommunsekreterare, assistent och arkivarie.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- juristexamen och flerårig erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig verksamhet, företrädesvis inom kommun

- mycket god kunskap i kommunal- och förvaltningsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning, dataskyddsreglering liksom övriga lagar och bestämmelser som styr kommunal och offentlig verksamhet

- god kännedom och förståelse för civilrättsliga rättsområden såsom avtalsrätt och skadeståndsrätt

 

Förutom mycket goda juridiska kunskaper ställer vi höga krav på servicekänsla, engagemang, lyhördhet, taktkänsla samt skicklighet att kunna kommunicera med såväl enskilda individer som grupper. Du har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla förtroendefulla relationer både inom kommunen och med intressenter utanför kommunen.

 

Du är utåtriktad, pedagogisk och har lätt för att uttrycka dig enkelt och begripligt i tal och skrift. Du ska vara drivande, ha helhetssyn och vara öppen för alternativa lösningar.  Det krävs att du har ett konsultativt förhållningssätt och har lätt för att samarbeta med andra.

 

Det är meriterande om du:

- har genomfört notarietjänstgöring

- har arbetat som kommunjurist

 

Det vi förväntar oss av dig är att du med nyfikenhet, mod och engagemang tar dig an alla de juridiska dilemman som dyker upp och att du bistår kollegor och politiker med rådgivning och coachning mot ett rättssäkert svar. Det vi kan erbjuda är en omväxlande och stimulerande arbetsdag i en organisation som nu tar sikte mot framtiden!

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Josefin Thedeby, Kanslichef/bitr. kommunchef, 0766-965 775

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2020-08-17
Urval sker löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


 


Visa annons som pdf