Laholm:2020:154

Kommunsekreterare till kommunstyrelsen, Laholms kommun

 

Vill du arbeta i gränslandet mellan juridik, politik, historia och samtid? Brinner du för samhällsfrågor och vill vara med och bidra till ett ännu bättre samhälle för våra kommuninvånare i Laholms kommun?

Att jobba som kommunsekreterare är ett av de mest spännande uppdrag som finns inom offentlig verksamhet och spänner över en kommuns alla ansvarsområden!

 

Arbetsplatsen

Som kommunsekreterare kommer du tillhöra kommunstyrelsens kanslienhet och ha nära samverkan med andra funktioner kopplade till dokument- och ärendehantering, juridik och informationssäkerhet.

 

Arbetsuppgifter

Som kommunsekreterare ansvarar du för kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens ärendeprocesser, men också för arvodesberedning och valnämnd. I uppdraget ingår att planera, utreda och bereda tjänsteskrivelser och underlag i ärenden tillsammans med politiker och tjänstemän.

 

Du ansvarar för hela ärendehanteringsprocessen från att skriva kallelser inför och föra protokoll vid sammanträden och möten. I uppdraget ingår också andra sedvanliga uppgifter som att:

-       ge stöd och service till förtroendevalda, chefer och handläggare och andra tjänstemän.

-       skriva remissvar.

-       ansvara för att styrande dokument inom ärendeprocessen hålls uppdaterade såväl internt som på kommunens hemsida.

-       Utveckla ärendeprocessen och de administrativa rutinerna, följa upp ärenden och bevaka deadlines.

-       Deltar i utvecklingen av kommunens e-arkiv.

 

Du kommer att samordna kommunens nätverk för kommunsekreterare och registratorer där frågor som offentlighet och sekretess, ärendehantering, överklagande, informationssäkerhet samt GDPR diskuteras för att främja en rättssäker, enhetlig och effektiv hantering.

I uppdraget kring kommunens valadministration är du ansvarig för beslutsunderlag till valnämnden, planering och genomförande av valen i Laholms kommun.

 

Kvalifikationer

Du har en examen från högskola/universitet inom statsvetenskap, juridik, samhällsvetenskap eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du har erfarenhet av att arbeta som kommunsekreterare eller nämndsekreterare inom kommunal verksamhet.

Du har mycket god kännedom om de lagar och förordningar som styr den kommunala verksamheten samt om ärendeprocesser inom offentlig verksamhet.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av valarbete och av ärendehanteringssystemet Ciceron.

Förutom ovan nämnda meriter ställer vi höga krav på servicekänsla, engagemang, lyhördhet, taktkänsla samt skicklighet att kunna kommunicera med såväl enskilda individer som grupper. Du har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla förtroendefulla relationer både inom kommunen och med intressenter utanför kommunen.

 

Du är utåtriktad, pedagogisk och har lätt för att uttrycka dig enkelt och begripligt i tal och skrift. Du ska vara drivande, ha helhetssyn och vara öppen för alternativa lösningar.  Det krävs att du har ett konsultativt förhållningssätt och har lätt för att samarbeta med andra.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vi vill att du i din ansökan bifogar CV samt personligt brev.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2021-01-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Josefin Thedeby, Kanslichef/bitr. kommunchef, 0766-965 775

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2020-09-01

Urval sker löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 


 


Visa annons som pdf