Kurator till Elias Fries
Hylte:2020:79Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

 

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess ca 1100 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Elias Fries
Elias Fries skola byggdes 1995 och består av åtta småhus uppbyggda efter en bygata. Husen är byggda av sunda material där ekologi och kretslopp är den bärande idén. Skolan har valt att profilera sig som en miljö- och IT-skola. Omgivningarna runt vår skola är något vi tar till vara på och vi utför undervisning i samtliga ämnen ute i naturen. Elias Fries är en av Sveriges ledande skolor på utomhuspedagogik.

 

Är du intresserad av miljö, IT och natur? då är Elias Fries skola arbetsplatsen för dig!

Arbetsbeskrivning
Som skolkurator kommer du att stödja och samtala med elever utifrån deras skolsociala situation. I arbetet ingår även att handleda och vara stöd för övrig skolpersonal. Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande på individ-grupp- och skolorganisationsnivå. Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam och även likabehandlingsgruppen samt elevrådet. Elevhälsoteamet samverkar med skolans pedagoger och övrig personal för att främja elevernas hälsa och lärande. Samverkan sker även med andra instanser såsom socialtjänst, habiliteringen och BUP.

Du kommer även ingå i BUK:s centrala skolkuratorgrupp som träffas regelbundet och även har gemensam handledning och kompetensutveckling.


Kvalifikationer
Du är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du har ett eget driv och kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har lätt att se möjligheter och som person är du trygg, flexibel, positiv och har god samarbetsförmåga.

Det är en extra merit ifall du har erfarenhet av att arbeta som skolkurator och kunskap och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

Omfattning
80%


Lön
Individuell lön

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse  

Sista ansökningsdag
2020-08-10

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Maria Johansson Arnström rektor 070-816 54 89

Vision: Annika Åkesson tel.nr. 0345-181 45  annika.akesson@hylte.se
SSR: Katja Larsson 0345-18296  0733 718242 katja.larsson@hylte.se

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 


 

 

 


Visa annons som pdf