Laholm:2020:155

Rektor förskola, vikariat

I Laholm kommuns förskolor arbetar vi ständigt med att uppnå en ökad kvalitet på vår verksamhet och därmed medverka till att våra barn får möjlighet att lära på ett rikt och mångsidigt sätt. 

Vår vision är 'ALLA BARN FÅR FÖRUTSÄTTNINGAR ATT UTVECKLAS TILL SITT BÄSTA JAG'. Visionen är en stark viljeriktning och ledstjärna för att kunna forma och utveckla Laholms förskolor till att bli ännu bättre.
Utgångspunkten är att rektorn och personal är professionella aktörer som utifrån både erfarenheter och kunskaper väljer genomtänkta strategier. Personalen kopplar samman forskning, kunskap och erfarenhet i interaktion med barnen.


Arbetsuppgifter
Som rektor ansvarar du för hela förskoleverksamheten på två enheter, vilket innebär bland annat dess organisation, personal, arbetsmiljö, budget, kvalitet, utveckling, samverkan med externa aktörer och marknadsföring. Tillsammans med övriga rektorskollegor på de kommunala förskolorna utvecklar vi förskolans kvalitet i ett kommunövergripande perspektiv. Gruppen träffas varje vecka. Tillsammans ansvarar ni för hela förskolans måluppfyllelse. Utöver samarbetet i rektorsgruppen finns förvaltningsövergripande stödfunktioner i ekonomi, juridik, kommunikation, handläggning av förskoleplaceringar och HR.


Kvalifikationer
Är du intresserad av att utveckla kvalitet i förskola och att skapa en förskola där man som barn vill vara, där man som förälder vill lämna sitt barn och där man som pedagog vill arbete? Då är du den kollega vi söker!  Vi söker dig som i ditt ledarskap är empatisk, visionär, modig, resultatinriktad och där till kommunikativ och duktig på att skapa goda relationer. Du brinner också för att tillsammans med oss arbeta för en hög kvalitet i den kommunala förskolan, i ett kommunövergripande perspektiv. Vi vill att du har erfarenhet av att leda förskola/skola, är högskoleutbildad med pedagogisk inriktning, gärna att du genomgått rektorsprogrammet. De personliga egenskaperna och förmågan att matcha de övriga medlemmarna i rektorsgruppen inom förskola är betydelsefulla. Det kommer att läggas stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort och tillgång till egen bil. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Vikariat 1 läsår, heltid


Tillträdesdag

Tillträde snarast.

 

Lön
Enligt överenskommelse.


Upplysningar
Jan Abrahamsson Avdelningschef Förskola 076-6967416

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000.

Sista ansökningsdag
2020-08-12.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf