Förskollärare till Torup- & Rydöbruks förskoleområde
Hylte:2020:82

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommun och dess drygt 1100 medarbetare.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Torups förskola & Rödluvans förskola i Rydöbruk

Rödluvans förskola ligger i centrala Rydöbruk intill Rydöbruk skola. Förskolan består i dagsläget av två avdelningar, Ängslyckan och Skogsdungen. Där vi har placerat de yngsta barnen på Ängslyckan och de äldre barnen på Skogsdungen.

 

Torups förskola ligger mellan kyrkan och Torups skola. I Torup har vi i dagsläget 4 avdelningar Hoppet, Fröjden, Lyckan och Glädjen. Där är 2 avdelningar för de yngre barnen och två för de äldre barnen.

 

I vårt område vill vi ge barnen utrymme att påverka sitt eget lärande för att de ska känna glädje och få med sig känslan av att våga, att kunna och att lyckas. Vårt fokus ligger på en utbildning med medveten undervisning, både inne och ute, som sker i ett lekfullt och nyfiket samspel mellan barn och pedagoger. I vårt arbete med barnen använder vi oss av olika digitala verktyg och vårt mål är att dessa ska ingå som en naturlig del i verksamheten.

 

Vi sätter barnet i centrum och utgår från varje barns behov och förutsättningar. Barn och pedagoger planerar och reflekterar kring verksamheten tillsammans, och utvecklar på så sätt våra lärmiljöer. Vi ser leken som en viktig del i vår verksamhet, vid inlärning och stimulans av socialt samspel samt rörelseglädje. Vår ambition är att barnen utifrån mognad och egen förmåga ansvarar för sin situation i den dagliga verksamheten. Vi arbetar för en naturlig och öppen och god relation till föräldrar och vårdnadshavare.

 

För att öka våra möjligheter att erbjuda en trygg omsorg och samtidigt stimulera till utveckling och lärande för alla våra barn, har all personal inom förskolan fått kompetensutveckling via SPSM (Specialpedagogiska Skolmyndigheten).

Vi har även fyra av våra medarbetare som går vår uppdragsutbildning till förskollärare.


Arbetsbeskrivning
I ditt kommande uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån styrdokument och barnens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med ditt arbetslag. Du samarbetar med övrig personal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl barn som personal och deltar aktivt i förskolans utvecklingsarbete.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som är väl förtrogen med förskolans styrdokument samt har en god förmåga att individualisera och variera undervisningen för att skapa lust till lärande. Du har ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor, du har lätt för att samarbeta och värdesätter det kollegiala lärandet. Ditt arbetssätt är reflekterande och du arbetar med en tydlig förankring i uppdraget. Du är aktiv, vill bidra till utveckling och har förmågan att arbeta flexibelt då olika barngrupper kräver olika arbetssätt. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändring. Du har viljan och kunskapen att arbeta med alla åldrar på förskolan. Du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift

Vi ser intresse och kunskap kring aktionsforskning, digitalisering, tecken & bildstöd samt VFU-handledarutbildning som meriterande.

 

Vi har höga krav på bemötande då vi ser vårdnadshavare som en viktig samarbetspartner och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform/Varaktighet
2-4 st allmän visstidsanställningar t.o.m. 31/12 -2020

1 st vikariat med möjlighet till förlängning t.o.m. 31/5-2021

 

Omfattning

80 - 100 %

Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse


Sista ansökningsdag
2020-08-05

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas i organisationen och tjänsterna inte behöver tas i anspråk av redan tillsvidareanställda medarbetare med rätt behörighet.

Upplysningar
Laila Bertilsson, Rektor 0345-181 35

Lärarförbundet expedition Hylte Facklig representant 0345-18011

Lärarnas Riksförbund, expedition 0345-181 42


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf