Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Hylte kommun söker Hållbarhetsstrateg – fokus på miljö
Hylte:2020:100

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess drygt 1100 medarbetare.

                                                                                                   

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Arbetsbeskrivning

Miljöfrågor

I rollen ingår att vara initiativtagare och motor i arbetet med att ta fram ett hållbarhetstänk i kommunens strategier och planer. Ett av de första uppdragen går ut på att ta fram en energi- och klimatstrategi för kommunen.

Uppdraget innebär även bevakning av möjligheter till extern finansiering av miljöstrategiskt arbete, samt att vara samordnare för LONA och LOVA-projekt i kommunen, och andra typer av ansökningar som exempelvis Klimatklivet.

I rollen ingår att utreda och svara på remisser som rör miljöfrågor på strategisk nivå.

Du är Hylte kommuns representant i olika nätverk, såsom MEK-rådet, Sveriges Ekokommuner och Region Hallands nätverk för miljöstrateger. I rollen ingår även att i samarbete med samhällsbyggnadskontoret sammanställa miljöredovisningen för Hyltekommun.

Kollektivtrafik och infrastruktur

I uppdraget ingår att vara kommunens representant i frågor som rör kollektivtrafik och infrastruktur på strategisk nivå. Det innebär att vara kommunens kontaktperson gentemot Region Halland, Hallandstrafiken och andra kommuner. Du skriver utredningar och svarar på remisser området. Du arbetar med frågorna i tät samverkan med kommunens samhällsbyggnadskontor, som ansvarar för det operativa arbetet inom kollektivtrafik och infrastruktur.

Sekreterare i kommunstyrelsens tillväxtutskott

I rollen ingår att vara sekreterare för kommunstyrelsens tillväxtutskott. Du är med på beredningar, sammanställer och skickar kallelser, samt skriver protokoll på mötena.

 

Kvalifikationer

Du som söker har en adekvat högskoleutbildning inom miljö, teknik, hållbarhet, naturvetenskap och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet där förmågan att skapa struktur och kunna driva många parallella aktiviteter är viktig. Du har förmågan att kunna prioritera, fatta egna beslut, vara kvalitetsmedveten samt har sinne för ordning och reda.
Du motiveras av att vara efterfrågad och ha en samordnande roll, med förmågan att ta egna initiativ. Du gillar att växla mellan att arbeta självständigt men har lätt att samarbeta med andra och vara lyhörd. Som person är du lugn och trygg i dig själv och besitter hög social kompetens. Du vet vikten av att ligga steget före i din planering, samtidigt som du trivs i en miljö som är föränderlig och prestigelös.

 

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidare

Omfattning
Heltid

 

Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse  

Sista ansökningsdag
2021–04-18

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Upplysningar
Utvecklings- och hållbarhetschef, Tove Olsson, 0345-184 01

Fackförbundet Vision, Annika Åkesson, annika.akesson@hylte.se
Fackförbundet SSR, Katja Larsson, nås via kontaktcenter 0345-180 00


Övriga upplysningar

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

 
 


Visa annons som pdf