Laholm:2020:240

Planekolog till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en planekolog till Samhällsbyggnadskontoret.

 

I Laholm förenas livskvalitet och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpin skidanläggning, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar samt ett av Sveriges bästa laxfiske och en charmig stadskärna.

Arbetsplatsen och arbetsuppgifter
Laholms kommun har fokus på tillväxtarbetet. Det innebär bland annat att skapa attraktiva platser att bo och leva på. I detta arbete har samhällsbyggnadskontoret en nyckelroll då vi ansvarar för kommunens fysiska planering, bygglovhantering samt kart- och mätuppgifter.

 

Samhällsbyggnadskontoret söker nu en planekolog som kommer att vara en del av kommunens plangrupp. Du kommer främst att arbeta med naturvärdesbedömningar, miljöbedömningar, miljökonsekvensbeskrivningar och med andra arbetsuppgifter som har fokus på att säkerställa de gröna värdena och den biologiska mångfalden i den fysiska planeringen.

 

Du kommer att arbeta i såväl tidiga skeden av samhällsbyggnadsprocessen med översiktsplanearbeten, planbesked, planprogram och detaljplaner som i senare skeden med upprättande av skötselplaner och uppföljning vid genomförandet av planområden.

 

Vidare kommer du även att vara delaktig i arbetsuppgifter och arbetsgrupper inom andra verksamheter, vilket kan innebära utformande av remissvar och framtagande av olika strategiska dokument etcetera.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning som biolog, ekolog, miljövetare, landskapsarkitekt, landskapsingenjör eller har annan motsvarande kunskap som förvärvats genom erfarenhet.

 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och kunskaper i utförandet av naturvärdesinventeringar.

 

Du ska vara väl insatt i plan- och bygglagens samt miljöbalkens regelverk och ha en övergripande bild av planprocessen. Du ska ha kunskaper om offentlig upphandling och vara insatt i hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation.

 

Det är självklart för dig att väga samman så väl utformning, ekonomi som praktiskt genomförande när du arbetar. Du har lätt för att samarbeta med andra yrkeskategorier som är involverade i samhällsbyggnadsprocessen och tar gärna till dig av deras kunskap.

Som person är du idérik, flexibel, arbetar lösningsfokuserat och strukturerat samt har en god samarbetsförmåga.

 

Utöver detta besitter du en pedagogisk förmåga som gör att du bland annat kan beskriva och förmedla idéer samt planer både, muntligt och skriftligt till så väl politiker som kollegor, kommuninvånare och andra intressenter. Du har servicekänsla och finner glädje i att bidra till helheten.

 

Vi ser att du ska vara väl insatt i Office- och Adobepaketen, gärna med erfarenhet av Geosecma for ArcGIS/Arc Map.

 

Körkort
B körkort fordras.

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid 

Lön
Enligt överenskommelse.

Ange löneanspråk i ansökan.


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse


Kontaktpersoner
Charlotta Hansson, 0430 -152 84, 0705- 45 38 02, Samhällsbyggnadschef
Cecilia Lindgard, 0430- 152 81, Planarkitekt och samordnare

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2020-11-24

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf