Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2020:246

Verksamhetschef Utbildning - Frivilliga skolformer, Laholms kommun

 

Är du driven, utvecklingsinriktad och intresserad av att samverka över de traditionella gränserna för utbildningsverksamhet? Då söker vi dig som vår nästa verksamhetschef och skolchef för de frivilliga skolformerna.

 

Beskrivning

Kultur- och Utvecklingsnämndens verksamheter ombildas till Kultur- och Utvecklingsförvaltningen (KUF) från och med årsskiftet 2020/2021. KUF arbetar med ett brett och spännande ansvarsområde som innefattar tre verksamhetsgrenar: Utbildning, Arbetsmarknad samt Kultur & fritid.

 

Utbildningsverksamheten omfattar ansvaret för gymnasiet, vuxenutbildningen, enheten för kvalitet och service samt kulturskolan medan Arbetsmarknadsverksamheten omfattar ansvaret för daglig verksamhet, arbetsmarknadsinsatser, Jobb Laholm och Vägledningscentrum och Kultur- & fritidsverksamheten omfattar ansvaret för våra bibliotek, föreningar, fritid, kultur, museer och turism.

 

Kultur- och Utvecklingsförvaltningen arbetar kontinuerligt med Change Management för att vara en lärande organisation i ständig utveckling.

 

Följ länken nedan för att ta del av en hälsning från Förvaltningschef Andreas Meimermondt med kollegor:

https://www.youtube.com/watch?v=KdNAivVt5Qw&feature=youtu.be

 

Rollen

I rollen som verksamhetschef Utbildning tillika skolchef för de frivilliga skolformerna är du en nyckelperson i, såväl Laholms kommuns som, Kultur- och utvecklingsförvaltningens arbete med kompetensförsörjning, näringslivsutveckling, självförverkligande för invånare, meningsfull fritid generellt och givetvis för måluppfyllelse inom de verksamheter du ansvarar för.

 

Inom Kultur- och Utveckling arbetar vi utvecklingsinriktat med att knyta våra verksamheter allt mer samman, skapa synergier och öka transparensen mellan olika funktioner.

I rollen ingår också ett övergripande ansvar för utvecklingen inom Campus Laholm (som är en plats utbildningsverksamheten delar med enheter från såväl Kultur & Fritids- som Arbetsmarknadsverksamheterna) samt givetvis att samordna arbetet med att säkerställa att vi har attraktiva utbildningar med högt söktryck.

 

Du arbetsleder de fyra rektorer/enhetschefer som ligger inom ditt ansvarsområde samtidigt som du ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med förvaltningschefen, de två andra verksamhetscheferna, förvaltningsekonomen och verksamhetscontrollern. Du arbetar även i nära samarbete med verksamhetscheferna för förskola respektive grundskola, som är en del av Barn- och Ungdomsförvaltningen, för att koordinera kommunövergripande utbildningsfrågor så som digitalisering, övergrång mellan grund- och gymnasieskola med mera.

 

Laholms kommun har ett tätt samarbete inom de frivilliga utbildningsformerna med de andra kommunerna i Halland såväl som vår närmaste granne i söder, Båstad, och du är givetvis vår representant i dessa nätverk.

 

Då vår stöd- och stabsorganisation är slimmad ansvarar du själv för merparten av verksamhetens utredningsarbete och det är därför viktigt att du har god kännedom kring de juridiska, ekonomiska och administrativa processerna inom den organisation du leder.


Kvalifikationer

Du har en lämplig examen från högskola/universitet, inom ett av arbetsgivaren bedömt relevant utbildningsområde. Du har en bred erfarenhet av offentlig förvaltning inom gymnasie- och/eller vuxenutbildning samtidigt som kompletterande erfarenhet från andra delar av Kultur- och Utvecklingsförvaltningens kompetensområde är meriterande.

 

Du är driven, utvecklingsinriktad, bra på att samarbeta med andra och på att få människor omkring dig att känna förtroende och utvecklas. Du uppskattar tydlig kommunikation och drivs av att skickliggöra andra i sina uppdrag.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Bifoga personligt brev och CV i din ansökan.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2021-03-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Andreas Meimermondt, Förvaltningschef  Kultur- och Utvecklingsförvaltningen, 0765-167 903


Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2020-12-02

Intervjuer är planerade att genomföras 2020-12-08 samt 2020-12-09.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 

  

 
 


Visa annons som pdf