Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2020:248

Kommunikatör med samordningsansvar till kommunikationsenheten

 

Har du näsa för nyheter, ett nyfiket och faktagranskande öga samt känsla för hur komplicerade frågor presenteras på ett lättfattligt sätt? Vill du vara med och utveckla Laholms kommuns interna och externa kommunikation så att medborgare, företagare, besökare och medarbetare får relevant och korrekt information? Då kanske du är den kommunikatör som vi söker!

 

Beskrivning

Som växande kommun befinner Laholm sig i ett spännande skede där utveckling av extern och intern kommunikation ligger högt på dagordningen. Kommunen siktar mot att öka medborgardialogen, effektiviteten och ha en hög servicegrad som myndighet, bland annat genom att utveckla de digitala kontaktytorna.

 

I kommunikations- och marknadsföringsarbetet gentemot kommunens olika målgrupper behöver vi dig, som vill axla det kommunövergripande kommunikationsansvaret. Detta kräver att du har kännedom om en kommuns organisation och uppdrag samt snabbt hittar essensen i en fråga.

 

Uppdrag

Tyngdpunkten i ditt uppdrag och i din kompetens kommer att vara det skrivna ordet.

Du skriver texter – till dig vänder man sig då exempelvis en text till webben eller ett inlägg i sociala medier ska författas. Det journalistiska hantverket ligger till grund då du utbildar de förvaltningskommunikatörer som kommer att utses för att på ett mer strukturerat sätt stödja verksamheterna i sitt kommunikationsarbete.

 

Genom att bevaka kommunens ärendehantering och interna processer samt ha örat mot omvärlden hjälper du oss att bli mer strategiska i vår kommunikation. I ditt uppdrag ligger att stödja, styra och skapa enhetlighet extern kommunikation samt se till att den interna kommunikationen fungerar optimalt. 

 

Samtiden ställer krav på tillgänglighet, på att förmedla information via olika kanaler samt på att öka användningen av bild och film. Detta kommer att prägla utvecklingen av det operativa arbetet, där du ansvarar för att producerat material och bilder används på ett effektivt sätt. 


Arbetsplatsen

Kommunikationsenheten tillhör kansliet, som är en verksamhet under kommunstyrelsens förvaltning.

Till kansliet hör också dokument-och ärendehantering, juridik, säkerhet, upphandling samt Medborgar- och kontorsservice. Kommunikationsenheten består av tre medarbetare. Dina två kollegor har inriktning mot grafisk formgivning/layout respektive web/intranätsadministration. Du ingår vidare i kommunens krisstab samt i region Hallands kommunikatörsnätverk.

 

Kvalifikationer

Du har journalist- eller kommunikationsutbildning eller annan likvärdig utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.

 

Du har:

- flerårig erfarenhet av skrivande journalistiskt arbete i dagspress och sociala medier.

- mycket goda kunskaper om hur en politiskt styrd organisation fungerar.

- mycket god kännedom om kommunal verksamhet.

- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du har:
- erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringsverktyg samt av bildbehandling.

- kunskaper i Photoshop och Indesign.
- har erfarenhet av arbete med att fotografera, producera film och redigera videoproduktioner.

 

Förutom ovan nämnda meriter ställer vi höga krav på servicekänsla, kreativitet, engagemang, lyhördhet, taktkänsla samt skicklighet att kunna kommunicera med såväl enskilda individer som grupper.

 

Du har lätt för att ta kontakter, skapa och behålla förtroendefulla relationer både inom kommunen och med intressenter utanför kommunen.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


B-körkort är ett krav.

 

Vi vill att du i din ansökan bifogar CV samt personligt brev.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2021-01-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Josefin Thedeby, Kanslichef/stf. kommunchef, 0766-965 775

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2020-12-04

Urval sker löpande under ansökningstiden.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 


Visa annons som pdf