Laholm:2020:256

Turistinformatör/museivärd, Laholms kommun

 

Brinner du för mötet mellan människor och ser Laholms kommuns potential som besöksmål, och har dessutom ett stort intresse av turism och/eller konst och kultur? Då söker vid dig som vår nya turistinformatör/museivärd till Turistbyrån och Teckningsmuseet!

 

Beskrivning
Kultur- och Utvecklingsnämndens verksamheter ombildas till Kultur- och Utvecklingsförvaltningen (KUF) från och med årsskiftet 2020/2021. KUF arbetar med ett brett och spännande ansvarsområde som innefattar tre verksamhetsgrenar: Utbildning, Arbetsmarknad samt Kultur & fritid. 

 

Utbildningsverksamheten omfattar ansvaret för gymnasiet, vuxenutbildningen, enheten för kvalitet och service samt kulturskolan medan Arbetsmarknadsverksamheten omfattar ansvaret för daglig verksamhet, arbetsmarknadsinsatser, Jobb Laholm och Vägledningscentrum och Kultur- & fritidsverksamheten omfattar ansvaret för våra bibliotek, föreningar, fritid, kultur, museer och turism.

 

Arbetsplatsen

Du kommer ingå i kultur- och turismenheten och kommer till största delen vara placerad på Turistbyrån/Teckningsmuseet. Enheten består av turistinformatörer, destinationsutvecklare, kommunikatör, konstnärliga ledare, samlingsregistrator, kultursekreterare, konstkoordinator, konstpedagoger samt enhetschef.


Rollen

Vi söker dig som vill ge service och information till våra besökare personligen, via mail, telefon och sociala medier samt har god lokalkännedom.

Du bemannar tillsammans med de övriga turistinformatörerna turistbyrån, som även är entré till Teckningsmuseet, och har ansvar för att verksamheterna sköts under öppettiderna vilket inkluderar café och pedagogisk verkstad.

I ditt möte med besökare ger du information om bland annat sevärdheter, naturupplevelser, mat och logi, evenemang och aktiviteter på ett inbjudande och professionellt sätt. Du är även ansiktet utåt för Teckningsmuseet och hjälper besökarna med information om museet och utställningar, och kan hålla enklare guidade visningar.

Du stöttar även enhetens destinationsutvecklare i olika projekt och evenemang.

Arbetstiderna planeras över alla veckans dagar då Turistbyrån och Teckningsmuseet har öppet måndag till söndag och evenemang förlagda på kvällar och helger förekommer.


Kvalifikationer
Du har en examen inom turism eller konst/kultur från yrkeshögskola/högskola eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Du har en god lokalkännedom om Laholms kommun, men också om Halland samt närliggande regioner.

Du har ett intresse för konst och kultur.
Du har erfarenhet av att arbeta på turistbyrå och/eller museum.

Som person har du stor lyhördhet och improvisationsförmåga. Du har också lätt att samarbeta med andra. Du är strukturerad och lägger stor vikt vid att fullfölja uppgifter som ålagts dig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, deltid 50%


Tillträdesdag

2020-02-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Jonas Heintz
, Enhetschef kultur, 070-239 73 44

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2020-12-18
Intervjuer är beräknade att hållas under v.2 samt v.3 2021

 

Referenser 

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf