Laholm:2021:34

Lärare fritidshem inför läsår 2021/2022 till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun lärare fritidshem inför läsåret 2021/2022.

 

Vi arbetar utifrån att alla barn, elever och vuxna som finns inom utbildningsverksamheten i Laholm ska känna att de ständigt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Lärmiljön ska skapa trygghet och väcka nyfikenhet för lärande. Utbildning ska vara en viktig del i det livslånga lärandet!

 

Är du nyutexaminerad lärare eller förskollärare?

Då ingår en introduktionsperiod där 10% av din tjänstgöring avsätts då du kommer att få stöd i ditt yrkesutövande av en mentor. Våra mentorer är förskollärare/lärare med stor kunskap och bred erfarenhet inom ditt yrke och som har ett särskilt uppdrag att stödja dig i ditt arbete. Mentorn är kort sagt, till för dig!

 

Lediga tjänster:

 

Glänningeskolan:

Du kommer inom fritidshemsverksamheten/skolan planera och aktivt medverka till en utvecklande och meningsfull fritidshemsverksamhet för våra elever. Som lärare i fritidshemmen har du stor del i skolans rastaktiviteter och vi jobbar med aktivitetsvärdar och vår lekbod ”Bodil”.
Tillsammans med dina kollegor har du ett viktigt arbete att utveckla Glänninges fritidshem för att möta alla barn. Utöver fritidshemmets lokaler används idrottshall, skolans unika lokaler och digitala verktyg frekvent. Fritidshemsverksamheten använder sig av ett digitalt in- och utcheckningssystem i skola24 och som fritidspersonal på skolan erbjuds du även egen dator.

I detta filmklipp från vimeo återfinns utemiljön på skolan https://vimeo.com/358742299 

 

Skolan jobbar med tre lågstadiespår och två på mellanstadiet. Vårt fritidshem består av två F-2 avdelningar – Luften och Jorden - och en 3-6 - Vinden. Varje avdelning har en teamledare (samordnare).

Skolans visions- och värdegrundsarbete utgår från orden tydlighet, inkludering och samsyn (TIS) som kan sammansfattas i ”Tillsammans” – som vi även gjort en låt om på skolan.

 

Tillsvidareanställning, deltid/heltid 50-100%. Tillträde: Augusti 2021.

Upplysningar: Svante Dellve, rektor, 076-516 78 62 

https://www.laholm.se/barn-och-utbildning/grundskola-6-16-ar/kommunala-skolor/glanningeskolan-f-6/

 

Skottorpsskolan:

Du kommer att tillsammans med dina arbetskamrater bidrar du till att skapa en trygg, lärande och utvecklande verksamhet på vårt fritidshem och skola. I ditt uppdrag ingår det bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och leda verksamheten framåt. Du utgår från elevens behov och intressen och arbetar tillsammans med andra i arbetslaget. Du samarbetar även med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

 

Vi står inför en spännande ny- och ombyggnation av skolan och vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt fritidshem och vår skola tillsammans med oss. Fritidshemmet består idag av tre avdelningar och det finns elever från förskoleklass till åk 5. Vi har en fantastisk utemiljö med våtmark, växthus, uteklassrum och en stor skolgård.

 

Tillsvidareanställning, deltid 50-75% beroende på behörighet och kompetems. tillträde: Augusti 2021.

Upplysningar: Jeanette Hafström, rektor, 070-662 56 14

https://www.laholm.se/barn-och-utbildning/grundskola-6-16-ar/kommunala-skolor/skottorpsskolan-f-6/

 

Vallbergaskolan:

Du kommer att tillsammans och i samarbete med övriga kollegor vidareutveckla och ansvara för undervisningen på fritidshemmet i samverkan med skolans övriga verksamhet. Undervisa i klass om du har lärarlegitimation eller vara resurs.

 

Fritidshemmet består av två avdelningar. Hos oss kommer du att möta engagerad, motiverad och kompetent personal som alla arbetar för elevernas bästa. Ett gemensamt engagemang för hälsa och rörelse genomsyrar vår verksamhet och fritidshemmet har huvudansvaret för ”roligare raster med kvalitet”. Några gånger per termin fördjupar vi oss i fritidshemsuppdraget själva i arbetslaget eller tillsammans med personal från andra fritidshem. I samverkan med skolan driver vi också utvecklingsarbete som stödjer vårt gemensamma ansvar för våra elever under hela dagen.

 

Tillsvidareanställning, deltid/heltid 75–100%. Tillträde: Augusti 2021.

Upplysningar Anna Ericsson, rektor, 076-5167984

https://www.laholm.se/barn-och-utbildning/grundskola-6-16-ar/kommunala-skolor/vallbergaskolan-f-6/

 

Kvalifikationer för Lärare Fritidshem
Lärarexamen med behörighet att arbeta inom fritidsverksamheten, fritidspedagogexamen eller motsvarande behörighetsgivande examen för arbete på fritidshem. Tidigare arbete på fritidshem är meriterande.

 

För mer information om respektive skola besök hemsidorna via länkarna ovan.

Bifoga personligt brev, CV och lärarlegitimation, alternativt examensbevis för nyutexaminerade.

 

Ange i din ansökan vilken/vilka av tjänsterna som du är intresserad av.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Lön
Enligt överenskommelse, semestertjänst


Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–150 00

Sista ansökningsdag
2021-03-07

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf