Laholm:2021:35


Förskollärare/Ateljérista till Glänningesjö förskola, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun förskollärare samt en ateljérista till Glänningesjö förskola.

 

Vi bygger ut och saknar några byggstenar – är du en av dem?

Arbetsplatsen

”Alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag”, håller du med?

Då är du välkommen till oss på Glänningesjö förskola. I augusti utökar vi vår förskola med två nya avdelningar vilket innebär att vi bllir 6 st avdelningar. Vi kommer att omorganisera hela förskolan vilket innebär att vi  ska arbeta i 3 st olika team där varje team ansvarar för 2 avdelningar i ett 1-5 årsperspektiv.


Vår uppgift är att ta vara på upptäckarlusten, ge möjligheter, inspirera och utmana barnen att utifrån deras tankar och förutsättningar, gå vidare och tillsammans utforska och uttrycka med flera sinnen. Personalens  förhållningssätt och sitt medvetna handlande är en viktig del för kvalitèn på verksamheten.

 

På förskolan anser vi att det är viktigt att diskutera, reflektera och lyfta vårt handlande i olika situationer vilket höjer vår kompetens och utvecklar vår yrkesroll. Som vertyg i det arbetet så jobbar vi med filmanalys och kommer troligtvis även ta detta till en ny nivå.


Förskolan har i uppdrag att vara övningsförskola för förskollärarstudenter från högskolan i Halmstad. Är du utbildad VFU-handledare så finns det därför goda förutsättningar att få handleda studenter hos oss.

 

För mer information om Glänningesjö förskola följ länken nedan:

https://www.laholm.se/barn-och-utbildning/forskola-1-5-ar/kommunala-forskolor/glanningesjo-forskola/


Arbetsuppgifter
Som förskollärare ska du tillsammans med övriga kollegor planera, förbereda, utföra, utvärdera och utveckla verksamheten på förskolan utifrån kommunala och statliga styrdokument.

Har du ateljéristautbildning så har du ett extra ansvar att driva de estetiska lärprocesserna för förskolan och bygga upp detta arbete då det är nytt för oss.

 

Övrigt

Kommunen har en riktad insats mot språkutveckling där vi för tillfället har en pågående fortbildning kring det arbetet. Vi har även stöd av ett barnhäsloteam riktad mot förskolan, en integrationspedagog och bibliotekarie (nyhet för kommande år). Anställda i Laholms kommuns förskolor erhåller en Ipad eller bärbar dator som arbetsverktyg, har arbetskläder samt har möjlighet till friskvårdskort/friskvårdspeng.

 

Är du nyutexaminerad förskollärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med en mentor.

 

Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare/ateljérista med ett stort driv att utveckla förskolan och vill arbeta för goda lärmiljöer och sätta barnets utveckling och välmående i centrum. Du har ett proffessionelt förhållningssätt där du möter barnen utifrån deras behov och kan ändra dina strategier för att barnet ska få lyckas så långt som möjligt. Du känner ansvar för att skapa goda relationer till alla du möter i din roll som förskollärare och har ett lösninginriktat tankesätt. Att visa glädje och engagemang är viktiga ledord i ditt arbete vilket kommer vara betydlesefulla i vårt arbete med omorganisationen.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV samt din legitimation.

Vid intervju så uppvisas utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Helena Nilsson, förskolechef, 070-29 36 618

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2021-03-07

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf