Redovisningsekonom
Hylte:2021:12

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess drygt 1100 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Just nu söker vi efter en redovisningsekonom till ekonomienheten. Är du den vi söker?     

Den vi söker har arbetat med olika redovisningsfrågor och vill arbeta med redovisningsfrågor i Hylte kommun för verksamhetens, kundernas och medborgarnas bästa.

 

Ekonomienheten består idag av 13 medarbetare  som befinner sig i en spännande utvecklingsresa, där nya arbetssätt, metodutveckling, effektivisering av ekonomiprocesser och utveckling av ekonomistödet står på agendan. Enheten karaktäriseras av en härlig gemenskap och dina kollegor finns alltid där så att du kan bolla idéer, få inspiration eller ta en fika tillsammans när tankarna behöver skingras.

 

Ledarskapet fokuserar på din utveckling genom eget ansvar och öppenhet för nya idéer. Enheten har god rennomé i organisationen och samarbeten med övriga stödfunktioner och förvaltningar förekommer frekvent.

 

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består dels av arbete avseende kundreskontran som omfattar allt från kundfakturering till att sköta påminnelser och inkasso men även löpande bokföring inklusive redovisning av försäljning. Du ansvarar även för kassa- och balansräkningens månatliga kontoavstämningar. I rollen ingår även uppgifter kopplade till leverantörsreskontran. Du är även behjälplig med övrigt förekommande arbetsuppgifter inom ekonomienheten.  Effektivisering och förbättring av processer och rutiner inom redovisningsarbetet är en självklarhet.

 

Kvalifikationer

·          Vi söker dig med ekonomisk examen, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

·          Du är driven och utvecklingsinriktad vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete

·          Du har arbetslivserfarenhet av redovisning, gärna inom kommunal redovisning

·          Som person är du noggrann och ansvarsfull, kan arbeta självständigt samt har förmågan att utreda, prioritera och strukturera

·          Det är viktigt att du är lyhörd för behov och önskemål samt har en god förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt.

·          Du är duktig på Officepaketet, särskilt Excel, och har lätt för att sätta dig in i nya system

·          Du uttrycker dig väl i tal och skrift och förklarar ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Vi är nyfikna på dig! Sök tjänsten eller kontakta oss så berättar vi mer!

 

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2021-03-05

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

 

 

 

Upplysningar

Lars Tingsmark, Ekonomi- och IT-chef, 0345-180 00, lars.tingsmark@hylte.se

 

Fackförbundet Vision, Annika Åkesson, annika.akesson@hylte.se

Fackförbundet SSR, Katja Larsson, nås via kontaktcenter 0345-180 00

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


 


Visa annons som pdf