Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.
Laholm:2021:39

Enhetschef till administration, kvalitet och utveckling inom barn- och ungdomsförvaltningen, Laholms kommun

 

Nu söker vi på Laholms kommun en enhetschef till administration, kvalitet och utveckling inom barn- och ungdomsförvaltningen.

 

Arbetsplatsen

Barn- och ungdomsförvaltningen bedriver utbildnings- och barnomsorgsverksamhet inom förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem och grundsärskola i Laholms kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen är huvudman för verksamheten som består av 17 förskolor och 12 grundskolor inklusive fritidshem samt grundsärskolan. Kommunen är tillsyns- och tillståndsmyndighet gentemot 8 fristående förskolor. I kommunens utbildningsverksamhet har nämnd och förvaltning ansvar för utbildning och barnomsorg för ca 1100 förskolebarn, 900 barn i fritidshem, 2800 grundskoleelever samt elever som får sin utbildning inom grundsärskolan.

 

Förvaltningens övergripande administrations-, ekonomi-, service-, kvalitets- och utvecklingsfunktioner leds av förvaltningschefen men omvandlas nu till enheten för administration, kvalitet och utveckling.  Med anledningen av denna omorganisation söker vi nu en enhetschef med ansvar för verksamhet, medarbetare, arbetsmiljö och enhetens personalbudget med förvaltningschef som närmaste chef. Enheten består av 4 administratörer, handläggare, skoljurist, nämndssekreterare/ utredare, 2 ekonomer och 3 kvalitetsutvecklare. Enheten är placerad i stadshuset i Laholm.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetchef för administration, kvalitet och utveckling inom barn- och ungdomsförvaltningen kommer du att leda och fördela arbetet inom enheten utifrån medarbetarnas uppdrag, kompetens och erfarenheter. Du har medarbetar-, budget-, arbetsmiljö och verksamhetsansvar för enheten.

 

Du kommer att tillsammans med dina medarbetare utveckla samarbete, effektivitet, systematik och gemensam laganda. Du organiserar och planerar enhetens systematiska kvalitetsarbete med stöd, service, utveckling och ökad måluppfyllelse i fokus. Du leder och utvecklar enhetens arbetsprocesser inom budget, ekonomi, kvalitet, utveckling och administration.

                     

Du kommer även att ha ett ledningsansvar för förvaltningens arbete med kommunikation och digitalisering samt leda den övergripande samordningen av förvaltningens administration inklusive näradministrationen inom förskolor och grundskolor.

 

I rollen som enhetchef ingår du i förvaltningschefens ledningsgrupp och bidrar till kvalitet och utveckling inom förvaltningens verksamhet i nära samarbete med gruppens övriga medlemmar.

 

Du representerar förvaltningen i interna och externa arbets- och styrgrupper samt är aktiv i nätverk internt och externt i syfte att utveckla kompetens och lärande.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en enligt arbetsgivarens bedömning lämplig högskole- eller universitetsexamen för tjänsten i kombination med erfarenhet enligt nedan:

 

Vi ser att du har:

-       chefserfarenhet inom offentlig verksamhet.

-       erfarenhet av kvalitets-, ekonomi och utvecklingsarbete inom offentlig verksamhet.

-       Erfarenhet av lednings-, ekonomi-, kvalitets- och utvecklingsarbete inom utbildningsområdet är meriterande.

                       

Dina personliga ledaregenskaper matchar uppdrag och värden inom barn- och ungdomsförvaltningen. Vi söker dig som leder med tillit, tydlighet, samarbete, utveckling, systematik och professionalitet.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

 

B-körkort är ett krav.

Vi ser gärna att du bifogar ett personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdagen

Augusti 2021 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Richard Mortenlind, förvaltningschef, 072-018 15 92

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2021-03-22

Intervjuer är beräknade att hållas under vecka 15

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning

 
 


Visa annons som pdf