Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:43

Förvaltningskommunikatör, Laholms kommun

 

Vill du vara kittet som binder ihop kompetenta och drivna medarbetare från ett brett spektrum av verksamheter? Identifiera, utveckla och stötta kommunikation inom fält som spänner från förskola till vuxenutbildning, från muséer till daglig verksamhet? Då har vi jobbet för dig som förvaltningskommunikatör för Barn- och ungdomsförvaltningen samt Kultur- och utvecklingsförvaltningen i Laholms kommun.

 

Följ länken ned för att höra Andreas Meimermondt – Förvaltningschef på Kultur- och utvecklingsförvaltningen och Richard Mortenlind – Förvaltningschef på Barn- och ungdomsförvaltningen berätta mer om tjänsten.

Förvaltningskommunikatör Laholms kommun - YouTube

 

Beskrivning

Laholms kommun omfattar från och med 2021 fem förvaltningar, Kommunstyrelsens förvaltning, Socialförvaltningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Barn- och Ungdomsförvaltningen och Kultur- och Utvecklingsförvaltningen. Kommunikation och marknadsföring inom Laholms kommun styrs och samordnas av Kommunikationsenheten inom kommunstyrelsens förvaltning men varje förvaltning ansvarar för planering och genomförande av respektive kommunikations- och marknadsföringsprocesser.

 

Barn- och ungdomsförvaltningen samt Kultur- och utvecklingsförvaltningen har i sina staber inga centralt placerade kommunikatörer utan kommunikation hanteras av medarbetare i de olika enheterna utifrån en blandad kompetens som sträcker sig från professionella kommunikatörer till medarbetare som har kommunikation som en tillikauppgift.

 

Barn- och ungdomsförvaltningen, som omfattar all utbildningsverksamhet från förskola till högstadiet, och Kultur- och utvecklingsförvaltningen, som omfattar frivilliga skolformer, arbetsmarknadsåtgärder samt kultur & fritid, söker nu en gemensam förvaltningskommunikatör som kan ansvara för samordning, kvalitetssäkring och support till personalen med kommunikationsansvar och som en länk mellan förvaltningarna och den centrala Kommunikationsenheten.

 

Rollen

I rollen som förvaltningskommunikatör är du anställd inom Kultur- och utvecklingsförvaltningen men arbetar 50 % av din tid för Kultur- och utvecklingsförvaltningen och 50 % av din tid för Barn- och ungdomsförvaltningen.

 

Du arbetar nära respektive förvaltningsledning, som en del av förvaltningens stab, med att utveckla, kvalitetssäkra och samordna den kommunikation som förvaltningen bedriver. Båda förvaltningarna har idag ett omfattande kommunikationsarbete spritt på ett stort antal medarbetare i respektive organisation och din roll är att agera support till de kommunicerande medarbetarna samt att initiera och driva samordnings- och utvecklingsarbete inom det kommunikativa fältet.

Du stöttar enheter/skolor/verksamheter i arbetet med att utveckla och genomföra deras respektive kommunikationsplaner.

 

Tillsammans med de övriga förvaltningskommunikatörerna på Socialförvaltningen samt Samhällsbyggnadsförvaltningen fungerar du som länk mellan den centrala Kommunikationsenheten som ansvarar för strategi, varumärke och riktlinjer och förvaltningarna. Du utgör hjärtat i nätverket som skall möjliggöra att de som kommunicerar kan göra det effektivt, framgångsrikt och i linje med Laholms kommuns riktlinjer.


Kvalifikationer

Du har en lämplig examen från högskola/universitet, inom kommunikationsrelaterat utbildningsområde.

 

Du har erfarenhet av att arbeta med kommunikation inom ramen för offentlig verksamhet och det är meriterande om du har gjort det i en samordnande/utvecklande roll.

 

Du har bred erfarenhet av kommunikation inom såväl skriven text som rörlig bild och har förståelse för hur sociala medier kan användas i kommunikativt syfte i en offentlig organisation.

 

Du är driven, utvecklingsinriktad, bra på att samarbeta med andra och på att få människor omkring dig att känna förtroende och utvecklas. Du uppskattar tydlig kommunikation och drivs av att skickliggöra andra i sina uppdrag.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Bifoga personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.

Provanställning 6 månader tillämpas.


Tillträdesdag

2021-08-01 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Andreas Meimermondt, Förvaltningschef  Kultur- och Utvecklingsförvaltningen, 0765-167 903

Richard Mortenlind, Förvaltningschef Barn- och Ungdomsförvaltningen, 0720-181 592


Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2021-03-21

Intervjuer är planerade att genomföras 2021-03-29 till 2021-03-31.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf