Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:57

Behandlare till socialtjänstens öppenvård, Laholms kommun

Nu söker vi en flexibel behandlare som är intresserad av att arbeta med innovativa lösningar i den mellanstora kommunen Laholm.

 

Beskrivning

I socialtjänstens öppna verksamhet i Laholm pågår för närvarande en process med sammanslagning av det som tidigare varit missbruksbehandlare och familjebehandlare. Detta i syfte att i nära samverkan med varandra optimera resurserna. Vår vision är att kunna ge brukarna bästa möjliga vård genom att vara flexibla i vår matchning utifrån kompetens och erfarenhet. Som ett led i detta är verksamheterna Familjeenheten, Beroendeenheten och Ungdomsteamet (kommunens fältverksamhet) nu förlagda under en och samma enhetschef. Vi söker nu en kollega som är ytterligare en bro mellan verksamheterna och därför har utbildning och erfarenhet inom såväl missbruks- och beroendevård som familjebehandling.

 

Arbetsuppgifter

Vi arbetar med bistånd enligt SoL, LVU och LVM, samt råd och stöd utan biståndsbedömning. Vi arbetar utifrån evidensbaserade behandlingsmetoder och har vår bas i anknytningsteori och systemteori.

 

Som behandlare trivs du att arbeta enskilt såväl som tillsammans med kollegor. Basverksamheten består av råd-, stöd- och behandlingssamtal med enskilda individer, familjer, anhöriga samt grupper. Du deltar vid behov på möten med samarbetspartners. I vår verksamhet bedriver vi även diverse gruppverksamheter för såväl barn som vuxna.

 

Våra arbetsuppgifter är varierande och vi har ett flexibelt arbetssätt för att kunna möta individens behov. I vår behandlingsverksamhet är vi måna om att möta brukaren där denne befinner sig. Det innebär att våra samtal kan bedrivas såväl i samtalsrum som i hemmet, eller på annan plats som matchar brukarens önskemål och behov. Laholms kommun ser för närvarande över de hemmaplanslösningar som finns och som ny medarbetare kommer du att vara en viktig del i detta utvecklingsarbete.

 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning såsom socionomutbildning, samhälls- och beteendevetenskaplig utbildning, eller annan liknande utbildning som är relevant enligt arbetsgivarens bedömning.

 

Vi ser gärna att sökande har vidareutbildning med inriktning på behandlingsarbete. Detta gäller såväl missbruk/beroende som familjebehandling. Tidigare erfarenhet av psykosocialt arbete riktat mot målgrupperna är meriterande. Erfarenhet av att dokumentera i journal digital är ett plus.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

B-körkort fordras.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Anders Rasmussen, Enhetschef, 0705–579 400

Anna Dahlqvist, samordnare, 0703–211 033

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2021-04-12

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation.

Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett

utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande

oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf