Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Hylte kommun söker en jurist
Hylte:2021:28

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess drygt 1100 medarbetare.


Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vi söker nu en vikarierande jurist med placering på kansliavdelningen inom kommunledningskontoret.

Arbetsplats
Kommunledningskontoret i Hylte kommun är kommunstyrelsens förvaltning och ansvarar för det kommunövergripande perspektivet i form av styrning och ledning. Kansliavdelningen har ett 10-tal medarbetare med skiftande arbetsområden. En viktig del i kansliavdelningens verksamhet är att ge stöd och service till övriga kontor inom kommunen.

 

Arbetsuppgifter

Du ger juridisk rådgivning till kommunens nämnder och kontor inom hela det kommunala verksamhetsområdet. Det kommunala verksamhetsområdet är brett, vilket innebär att du kommer att arbeta med alltifrån socialrätt och miljörätt till upphandlingsrätt och avtalsrätt. Både offentligrättsliga och civilrättsliga frågor förekommer. Arbetet kommer dessutom bestå av framtagande av utredningar och styrdokument. Viss nämndadministration kan förekomma.

 

Arbetet är omväxlande och du kommer att vara ansvarig för ärende och utredningar. Arbetet sker ofta i nära samarbete med andra professioner. Stöd av jurister finns att tillgå inom avdelningen.

 

Är du nyutexaminerad eller har något års arbetslivserfarenhet är detta ett utmärkt tillfälle att introduceras i kvalificerat juridiskt arbete och få breda kunskaper inom flera rättsområden.

 

Kvalifikationer

Du ska ha juridisk kandidatexamen, eller annan juridisk utbildning som anses jämförbar. Det är meriterande om du arbetat med juridiska frågor inom en myndighet eller med anknytning till en myndighet. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet inom det kommunalrättsliga området, inom området socialrätt eller upphandlingsrätt.


Vi lägger alltid stor vikt vid de personliga egenskaperna. Rollen kräver att du har lätt för att samarbeta med andra människor och att du är pedagogisk och att du kan arbeta självständigt. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.


Vi ser framemot att ta del av din ansökan, bifoga gärna personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Vikariat under ca 1 år

 

 

 

Omfattning

Heltid. Finns möjlighet till lägre tjänstgöringsgrad.

 

Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag
2021-04-25

 

Upplysningar

Jenny Hagesjö, kanslichef, telefon 0345-180 03
Fackförbundet SSR, Katja Larsson, 0345-180 00
Fackförbundet Vision, Annika Åkesson, annika.akesson@hylte.se

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf