Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Personalchef till Hylte kommun
Hylte:2021:32

Välkommen till oss i Hylte!
Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision. Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess drygt 1100 medarbetare.

 

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Arbetsbeskrivning
Vi söker en framtidsinriktad och drivande personalchef som tillsammans med vår duktiga personal ska utveckla organisationens och framtidens personalarbete.

 

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill anta utmaningen att vara med och delta i kommunens utvecklingsarbete. Du leder personalenheten och våra HR- och personalresurser med tydligt fokus på intern service och aktivt stöd till våra kärnprocesser. Vi vill att du bygger vidare på vår utvecklingskultur och tar tydlig ledning i vårt arbete att skapa moderna och effektiva metoder för verksamhetsstöd och samspel mellan olika enheter. Genom skapandet och utvecklandet av tydliga, snabba och transparenta stödprocesser ges kommunens övriga kärnverksamheter bättre möjligheter att skapa god medborgarservice och långsiktig hållbarhet.


I ditt ansvar att leda och utveckla verksamheten fäster vi stor vikt vid din personlighet, din inställning till arbetet och ditt engagemang i personalfrågor. Vi vill att du arbetar strategiskt med organisationens framtida kompetensförsörjning och vi vill att du är aktiv, drivande och kreativ inom viktiga områden som exempelvis personalförsörjning, kompetensutveckling samt personalfrågor i stort. Som ledare av våra stödprocesser vill vi att du är prestigelös, lyhörd och har stor förmåga till samverkan och samarbete såväl internt som externt. Du ska också ha en god förmåga i att bygga goda relationer med de fackliga organisationerna.

 

Du är en del av kommunens ledningsgrupp och tjänsten är placerad på Kommunledningskontoret och är direkt underställd Kommunchefen. Som Personalchef deltar du i länets personalchefsgrupp och representerar även Hylte kommun i andra offentliga sammanhang. Du blir en viktig del i det förändringsarbete som pågår i kommunen och dina huvudområden att fokusera på är:

 

 • Chef för personalenheten
 • Stöd till politiken
 • Stöd till kontoren (förvaltningarna)
 • Delta i kommunledningsgruppens arbete

Du kommer att leda en personalenhet med 10 medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid ditt ledarskap och din förmåga att låta medarbetare växa och utvecklas. Du skapar trygghet och delaktighet genom din förmåga att stötta och entusiasmera. Samtidigt vill vi se ett tydligt ledarskap, ett sådant som präglas av öppenhet, prestigelöshet och kommunikation.

 

För oss är det viktigt att varje medarbetare känner stolthet och framtidstro i sitt uppdrag och tillsammans verkar för att skapa bästa förutsättningar för hela Hylte kommun.

En stor vilja och förmåga att skapa ett för helheten positivt resultat är en grundförutsättning.

 

 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en positiv och utåtriktad person och som har:

 

 • Erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation.
 • Personalvetenskaplig examen på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
 • God yrkeskunskap och erfarenhet inom personalområdet.
 • God arbetsmiljökunskap och kompetens inom MBL och förhandlingar.
 • En mycket god förmåga att kunna ta vara på, försörja och utveckla den kompetens som finns i organisationen.
 • Ett driv och är utvecklingsinriktad vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete, samt personalenheten och organisationen som helhet.
 • Som person är du noggrann och ansvarsfull, kan arbeta självständigt och i grupp samt har förmågan att utreda, prioritera och strukturera.
 • Det är viktigt att du är lyhörd för behov och önskemål samt har en god förmåga att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

 

Omfattning
Heltid

 

Lön
Individuell lönesättning

 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag
2021-04-14

 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

 

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Upplysningar:
Lars Tingsmark, tf. kommunchef.
Nås via kommunens Kontaktcenter: 0345 - 180 00.

 

Facklig företrädare:
Vision, sektion Hylte.
Samtliga fackliga företrädare nås via Kontaktcenter 0345-180 00.

 

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


 


Visa annons som pdf