Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:76

Specialpedagog till Lagaholmsskolan, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun inför läsåret 2021/2022 en engagerad specialpedagog till Lagaholmsskolan.

 

Arbetsplatsen

Lagaholmsskolan är en centralt belägen 7–9 skola i Laholm med ca 380 elever och drygt 40 personal.

 

Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss. Vi är organiserade i årskursvisa arbetslag, i vilka lärarna har all eller huvuddelen av sin undervisning. Detta för att främja arbetet runt våra elever. Då personalen även sitter arbetslagsvis ges förutsättningar för att arbeta tematiskt och ämnesintegrerat. Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog hos oss arbetar du utifrån det specialpedagogiska uppdraget som finns.

I ditt arbete har du ett nära samarbete med undervisande lärare och rektor. Du kommer även ha ett nära samarbete med vårdnadshavare och centrala elevhälsan.

 

Du kommer att handleda personal, observera klasser/elever, kartlägga och planera behovet av stöd till pedagoger inom verksamheten. Du arbetar förebyggande, hälsofrämjande och stödjande på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du ger pedagogerna stöd och handledning i att skapa goda förutsättningar i undervisningssituationen, och möjligheter för eleverna att delta i den ordinarie undervisningsgruppen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog.

 

Vi ser det som självklart att du har ett positivt förhållningssätt och möter elever, vårdnadshavare och kollegor med kompetens och värme. Du har ett starkt engagemang och har lätt för att skapa goda relationer. Du har god förmåga att se alla elever och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.
I din kommunikation är du lyhörd och tydlig. Du är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta med rektor, biträdande rektor, övrig personal och andra aktörer. Du vill göra skillnad och bidra till elevernas lärande under hela skoldagen.

 

Meriterande
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där självständighet, professionell kompetens, samarbetsförmåga, flexibilitet samt erfarenhet av pedagogiskt arbete priotiteras.
Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team, har ett positivt bemötande, är kommunikativ samt har ett tydligt elevperspektiv i ditt pedagogiska synsätt. Du har förmåga och kompetens att handleda pedagogisk personal.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid

Semestertjänst

Tillträdesdag

2021-08-09 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Maria Plenell, rektor, 073-037 41 32

Emma Bronnvall, biträdande rektor, 079–066 44 56

 

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430–150 00

Sista ansökningsdag
2021-04-25


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett

senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf