Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:80

Socialsekreterare/receptionist försörjningsstöd, semestervikariat, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en socialsekreterare/ receptionist med inriktning på försörjningsstöd till Enheten för ekonomiskt bistånd för ett semestervikariat under sommaren 2021.


Enheten för ekonomiskt bistånd ingår som en del i verksamheten under Socialnämnden och tillhör avdelning Individ – och familj. Inom enheten ingår även ett Boendeteam.

 

I Laholm pågår ett spännande utvecklingsarbete. Socialnämnden och Kultur- och utvecklingsnämnden har  ett gemensamt uppdrag att arbeta för att arbetslösa försörjningsstödstagare ska nå en självständighet och egenförsörjning. Vi vill härigenom minska långvarigt bidragsberoende och öka folkhälsan.

Parallellt genomför vi även en digitalisering av det ekonomiska biståndet. Under 2020 införde vi en e-tjänst som möjliggör att återansökan av ekonomiskt bistånd görs  digitalt. Förberedelser pågår  även för en  automatisering av det ekonomiska biståndet .

 

Om du vill vara en del av denna utveckling och dessutom vill arbeta tillsammans med ett gäng trevliga socialarbetare så är Enheten för ekonomiskt bistånd i Laholm en plats för dig.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består dels av att vara ansiktet utåt i vår reception, samt att arbeta som vikarierande socialsekreterare. Som socialsekreterare på Enheten för ekonomiskt bistånd arbetar du med myndighetsutövning. Du utreder och fattar beslut utifrån socialtjänstlagen för en rättssäker handläggning. Arbetet är omväxlande och du kommer ha såväl klientkontakter som administrativa arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer
Du skall vara socionom eller socionomstuderande. Du bör ha läst socialrätt. Erfarenhet av arbete med försörjningsstöd är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och ett lågaffektivt bemötande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt arbeta strukturerat.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Semestervikariat ca 7 veckor under juni-augusti, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Inger Jönsson, enhetschef, 0430-152 97

Fackliga upplysningar

Nås via kommunens växel 0430-150 00


Sista ansökningsdag

2021-04-11

Övriga upplysningar
Utdrag ur polisens belastningsregister kan komma att begäras vid anställning men ska inte skickas med ansökan.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf