Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:87

Driftchef till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en driftchef till Samhällsbyggnadsförvaltningen.

 

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen har ansvar för en stor del av kommunens mest synliga verksamheter. Förvaltningen är delad i tre verksamheter; Samhällsutveckling, Samhällsservice och Räddningstjänst.

Driftchefen rapporterar till Samhällsutvecklingschefen, liksom cheferna för Byggnadsenheten och Miljöenheten.

Driftenheten ansvarar för Laholms kommuns ”ansikte utåt”, dvs parker, gator, torg, lekplatser samt vår 12km långa sandstrand. Enheten består, förutom du själv, av ca. 20 medarbetare varav 1 stadsträdgårdsmästare, 3 projektledare och 1 arbetsledare. Driftenheten projekterar, bygger och driftar i egen regi men även med entreprenörer vid behov. Arbetsuppgifterna för enheten innefattar bland annat beläggningsarbeten på kommunens vägar, snöröjning, anläggningsarbeten, skötsel av enskilda vägar m.m., men även projekt som till exempel utbyggnad av exploateringsområden eller förbättringsåtgärder i våra tätorter.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett dynamiskt och varierande arbete där du får ansvar för en enhet med erfarna och motiverade medarbetare. Du har personal- och budgetansvar och dina uppgifter innefattar att planera, leda och följa upp enhetens arbete inom de olika områdena. I arbetet ingår bland annat att stötta projektledarna, vara delaktig i olika upphandlingar samt kontakter med myndigheter och entreprenörer.  Du är föredragande i Samhällsbyggnadsnämnden i ärenden som berör enheten, och du bidrar med din kompetens i kommunens långsiktiga planering.


I din roll som driftchef kommer du att ha ett nära samarbete med bland annat planarkitekter, mark- och exploateringsstrateg, trafikplanerare och övriga strategiska funktioner, som alla finns på samma förvaltning.

 

Vi har flera spännande och utmanade samhällsbyggnadsprojekt framför oss i vilka du kommer ha en central roll. I Knäred och Veinge planerar vi för nya tågstationer längs Markarydsbanan och i samband med dessa omfattande ortsutvecklingsprojekt. I Laholm finns ett stort behov av bostäder och närmast i tid ligger ett större exploateringsprojekt på Östra Nyby, samt ett större verksamhetsområde i Mellby.


Kvalifikationer
Du har en relevant eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 

Vi ser att du har erfarenhet och intresse av ovanstående arbetsuppgifter. Erfarenhet av arbetsledning, projektledning och budgetansvar är ett krav, liksom B-körkort. Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande, liksom kunskap om offentlig upphandling.

Som person skall du vara strukturerad, tydlig och kommunikativ, både som chef och som administratör. Du kommer att ansvara för en av kommunens mest synliga verksamheter så vi vill också att du skall vara serviceinriktad och öppen mot våra kunder och medborgare. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har god förmåga att samarbeta och föra dialog. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Fredrik Nilsson, Stabschef, 0430-154 07, 0725-124 175

 

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2021-04-18

Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden

 

Referenser
Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Till annonsförsäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 
 


Visa annons som pdf