Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Elevassistenter till Grundsärskolan i Hylte kommun
Hylte:2021:73

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess 1 000 medarbetare.

Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Grundsärskolan
Hylte kommuns grundsärskola är en del av Kråkbergsskolan som är en nybyggd (2018) låg- och mellanstadieskola i Hyltebruk. Skolan är belägen vid natursköna centrala Hyltebruk med en egen nybyggd generös skolgård med tillgång till en skogsglänta runtom skolbyggnaden. Med en fantastisk natur runt knuten finns stora möjligheter att bedriva undervisning ute i det fria. I dagsläget finns en grundsärskoleklass för elever som läser ämnesområden men som till hösten även kommer att innefatta en grundsärskoleklass åk 3-6 för elever som läser ämnen. Eftersom vi utvecklar vår grundsärskola behövs fler elevassistenter för att möta fler elever utifrån deras förmågor och behov.

Vi som arbetar på Grundsärskolan ska möta eleverna med omtanke, glädje, nyfikenhet och kunskap. Våra elever ska få förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag. Skolan ska vara en lärande organisation där alla är medskapare av kunskap. Eftersom alla elever har olika behov, förutsättningar och sätt att lära strävar vi efter en helhetssyn kring varje elev där alla som arbetar i grundsärskolan samverkar.


Arbetsbeskrivning
Som elevassistent på grundsärskolan arbetar du med det pedagogiska såväl som med det sociala sammanhanget kring eleven. Du skapar goda förutsättningar för lärande utifrån elevens individuella förmågor och förutsättningar. Du kommer att ge stöd och stimulans utifrån elevernas förutsättningar för att främja elevernas utveckling och självständighet. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att du i vissa fall arbetar självständigt med eleven men även i olika gruppkonstellationer. Du arbetar tillsammans med andra elevassistenter och lärare i arbetslag.

 

Kvalifikationer
Vi vill att du är positiv, flexibel och samarbetsvillig samt villig att dela med dig av dina kunskaper.

Du som söker tjänsten ska ha en elevassistentutbildning eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och erfarenhet av att arbeta med elever med intellektuell funktionsnedsättning gärna inom grundsärskolan. Du behöver ha kunskap inom autism samt alternativ och kompletterande kommunikation ex tecken som stöd eller bildstöd.
Vidare vill vi att du har erfarenhet av att arbeta med personer med olika diagnoser och du behöver kunna samarbeta både med kollegor och föräldrar.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform/Varaktighet
2 st Tillsvidaretjänster

Omfattning
80%

Lön
Individuell lön

Tillträdesdag
2021-08-11 eller enligt överenskommelse  

Sista ansökningsdag
2021-06-11

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Upplysningar
Grundsärskolans rektor , Christine Ågren, 0345-180 00                                                                                                                

Facklig representant, Kommunals Expedition, 0345-181 98

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan


Visa annons som pdf