Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:143

Stödpedagog, LSS barn, ungdom och vuxna, Laholms kommun

 

Nu söker vi på Laholms kommun stödpedagog till vårt team inom verksamhet för personer med funktionsvariationer. Teamet ger riktade insatser till barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättningar. 

 

Vår ledningsfilosofi:

Förebild; genom ord och handling, står vi för en kultur- och värdegrund som främjar samverkan, mångfald och hälsa/välmående.

Engagerande; vi skapar ett transparant, kommunikativt klimat där kreativitet, nyfikenhet och goda idéer tas om hand.

Medskapande; vi ser, har tillit till och involverar människorna utifrån deras förmågor och resurser.

Modig; vi är en tillåtande och kreativ organisation som främjar förändringsarbete, goda idéer och vågar prova nya vägar.

Ansvarstagande; tillsammans leder vi mot uppsatta mål och tar ansvar för Laholm kommuns utveckling.

 

Arbetsuppgifter

Uppdraget kan innefatta korttidstillsyn, korttidsvistelse, ledsagarservice, avlösarservice för barn och ungdomar och/eller stöd och service till vuxna på gruppbostad/servicebostad utifrån beslutade insatser, uppdrag som finns inom verksamheten.

 

Du kommer att utföra delegerade arbetsuppgifter gällande hälso- och sjukvårdsinsatser till exempel läkemedelsgivning, ge insulin, sondmatning. 

 

Du arbetar utifrån uppdrag gällande att kunna handleda och stötta stödassistenterna i arbetet med social dokumentation, genomförandeplaner, aktivitetsbeskrivningar, använda sig av pedagogiska arbetssätt så som alternativ kompletterande kommunikation (AKK), utforma dag och veckoschema.

Omvärldsbevaka när det gäller funktionsvariationer, metoder och kommunikation, vara metodombud för pedagogiskt arbetssätt.

 

I övrigt utföra de arbetsuppgifter som åligger baspersonal som stödbiträde/stödassistent/stödpedagog såsom att utföra överenskomna insatser enligt LSS/HSL, planera, stötta och medverka i aktiviteter för de personer som bor på gruppbostaden/servicebostaden.

 

I takt med att verksamheten förändras och utvecklas kan uppdragen förändras och innefatta nya delar.

 

Kvalifikationer

60 högskolepoäng inom socialt arbete eller 200 poäng inom funktionshinderområdet från Yrkeshögskola till exempel stödpedagogsutbildning (båda motsvarar ett år heltidsstudier). Även annan eftergymnasial utbildning med specialisering inom funktionshinderområdet motsvarande ett års heltidsstudier kan vara aktuellt. 

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom att kunna arbeta utifrån uppdrag, förmåga att arbeta strukturerat, pedagogiskt och ha god förmåga till samarbete, arbeta i team och arbeta enskilt.

 

Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från arbete med funktionsnedsatta och insatser beviljade utifrån LSS lagen om stöd och service.

 

Det är meriterande om du har kunskaper gällande alternativ kompletterande kommunikation (AKK), låg affektivt bemötande (Studio III eller liknande), Motiverande samtalsteknik (MI), riktad till målgruppen, intresserad av teknikutveckling, kan delta/följa med brukare på aktiviteter så som promenader, cykling, simning. Har B-körkort.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 75%-100%.

Schema med varierande arbetstider eftermiddagar, kväll, helg, jour.

Schema planeras i kortare intervaller utifrån barn, ungdomar och vuxnas behov av insatser.

Årsarbetstid tillämpas 

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Upplysningar

Kristina Karlsson, Enhetschef, 0725–717 698.

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag

2021-06-16

 

Referenser 

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Övriga upplysningar

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf