Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:151

Familjehemssekreterare till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en familjehemssekreterare till Familjehemsenheten.
Är Du vår nya kollega? 

 

Vi utökar och utvecklar vårt arbete – har du lust att bli en del av vår process? 

Här finns möjligheterna för dig som vill bygga utifrån kunskap, erfarenhet, forskning och medskapande för barnens bästa. Verksamheten för Individ och familj har tillsammans formulerat vilka teoretiska grunder som vårt arbete vilar på nämligen salutogen teori/resiliens, systemteori, teori om barns utveckling och psykodynamisk teori/anknytningsteori. 

 

Arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på Familjehemsenheten som är en enhet med lång erfarenhet av familjehemsarbete. Det finns ett tydligt brukarperspektiv och ett nära och stödjande ledarskap. Vi har en anda av sammanhållning och vår styrka är att vi gemensamt tar ansvar för vårt uppdrag. Vi strävar efter att ta till vara varje medarbetares kompetens och ge utrymme för utveckling.  

 

Socialkontoret har i sin helhet en utpräglad samverkanskultur både internt och externt och har en mycket kunnig och engagerad personal och ett öppet klimat. Totalt är vi ett 80-tal anställda på Individ och familjeavdelningen. 

 

Arbetsuppgifter 

Du kommer att ha förekommande familjehemssekreteraruppgifter dvs rekrytering, utredning, utbildning och handledning till familjehem. Du kommer ha ett nära samarbete med barnets socialsekreterare och skolsamordnaren.   

 

Kvalifikationer 

Som medarbetare hos oss behöver du utöver socionomutbildning ha erfarenhet av stöd och handledning till familjehem. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, humor och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Engagemang för utveckling är avgörande. Du behöver ha ett tydligt barnfokus och kunskap om barns utveckling samt vara serviceinriktad, självständig, flexibel och noggrann.  

 

Det är en fördel med utredningsvana och erfarenehet av myndighetsutövning. Vi värdesätter även vidareutbildning till exempel utbildning i familjehemsutredningsmetoder och handledarutbildning.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.  

 

B- Körkort och körvana är ett krav.  

 

Vi strävar efter mångfald på arbetsplatsen och ser därför gärna sökanden som bidrar till detta.  

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid. 


Tillträdesdag 

Enligt överenskommelse 

 

Lön
Enligt överenskommelse 


Upplysningar
Ingrid Gustavsson Enhetschef 0430-265 84

Britt Eklind, Familjehemssekreterare, 0430-265 82

Malin Lindqvist, Familjehemssekreterare, 0430-265 70

Fackliga upplysningar 

Carina Wesselgård, SSR, 0430-158 48 

Gert-Åke Benson, Vision 0430-156 68 

 

Sista ansökningsdag
2021-06-23 

Rekryteringen kan komma att ske löpande.  

Intervjuer är beräknade att hållas 6/7 samt 8/7


Övriga upplysningar 

Utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning men ska inte skickas med ansökan. 

 

Information till annonssäljare: Laholms kommun önskar för närvarande ingen ytterligare publicering av denna annons. 


Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning. 

 

 
 


Visa annons som pdf