Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:152

Rektor till Knäredskolan och Ahlaskolan, Laholms kommun

Välkommen att söka ett spännande och utvecklande jobb som rektor i Laholms kommun.

 

Tjänsten innebär att vara rektor vid Knäredskolan och Ahlaskolan. Vi söker dig som med stor energi och målmedvetenhet vill vara med och driva utbildning och utveckling.


I Laholms kommuns grundskolor arbetar vi ständigt med att uppnå en ökad kvalitet i vår verksamhet och därmed medverka till att våra elever når bättre kunskapsresultat.

Vår vision är ”ALLA SKA STÄNDIGT UTVECKLAS”.

Arbetsplatsen

Knäredskolan och Ahlaskolan är två F-6 skolor i Laholms kommun. Verksamhetsschef för grundskolan är rektorns närmaste chef.

 

Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss. Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning.

 

Arbetsuppgifter
Som rektor har du huvudansvaret för verksamheten i ditt område och ska ha fokus på det pedagogiska ledarskapet. Du ska leda, driva, utvärdera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål samt ansvara för personal och att verksamheten bedrivs inom givna ekonomiska ramar.


Kvalifikationer
Vi söker en ledare med ett stort engagemang för uppdraget att skapa framtidens skola. Vi vill att du drivs av en vilja att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samtidigt som du arbetar målinriktat och åstadkommer resultat. Ditt ledarskap kännetecknas av handlingskraft, tydlighet, mod och hög samarbetsförmåga. Vi ser att du tar del av aktuell forskning samt har intresse och kunskap att driva pedagogik utifrån moderna verktyg.

 

Som person har du förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och att leda i linje med skolans uppdrag. Det är också av stor vikt att du är intresserad av att koppla samman två skolors utvecklingsområden och hitta strategier för att båda skolorna ska utveckla sitt arbete efter sina förutsättningar.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi förutsätter att du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning, du har pedagogisk insikt och relevant erfarenhet. Vi ser att du har lärarlegitimation inriktat mot grundskolan samt erfarenhet av arbete inom grundskolan. Har du dessutom genomgått den statliga rektorsutbildningen är detta meriterande.

 

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid

 

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar

Erik Thor, Verksamhetsschef grundskolan, 076-696 74 06

 

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag

2021-06-16

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.


Information till annonsförsäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp

 

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf