Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:160

Lärare i ma, no och teknik till Lagaholmsskolan, Laholms kommun

Laholms kommun söker engagerad lärare i matematik, no-ämnen och teknik till Lagaholmsskolan.

 

Arbetsplatsen

Lagaholmsskolan är en centralt belägen 7–9 skola i Laholm med ca 380 elever och drygt 40 personal. Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss.

 

Vi är organiserade i årskursvisa arbetslag, i vilka lärarna har all eller huvuddelen av sin undervisning. Detta för att främja arbetet runt våra elever. Då personalen även sitter arbetslagsvis ges förutsättningar för att arbeta tematiskt och ämnesintegrerat.

 

Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning.

 

Är du nyutexaminerad lärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med en mentor.


Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisning i ma/no/tk på högstadiet, i enlighet med Lgr11 och övriga styrdokument samt mentorskap för elever.

Beroende på din behörighet kan även undervisning i andra ämnen vara aktuellt.

 

Tjänsten innefattar samverkan med kollegor, elever, vårdnadshavare och andra relevanta aktörer för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling. Du verkar för att skapa en klassrumssituation där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.

 

I samråd med elevhälsoteamet arbetar du även för att relevanta åtgärder sätts in för elever i behov av ytterligare stöd. Tjänsten innefattar även mentorskap. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. I arbetsuppgifterna ingår löpande kontakt med vårdnadshavare samt genomförande av utvecklingssamtal. Du ansvarar också för att ha en god överblick och omsorg över dina elevers skoldag och sociala situation som helhet vilket kan innebära kontakt med andra myndigheter och instanser.

  

Kvalifikationer

Legitimerad lärare i ma, no, tk för åk 7–9.

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik klassrumssituation, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

 

Du behöver ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå. Du behöver vara stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer, samt vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

 

Du förstår vikten av att arbeta mot skolans övergripande mål och följa uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar lojalt för verksamhetens bästa. Erfarenhet av arbete i arbetslag samt av undervisning är av vikt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där självständighet, professionell kompetens, samarbetsförmåga, flexibilitet samt erfarenhet av pedagogiskt arbete priotiteras.
Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team, har ett positivt bemötande, är kommunikativ samt har ett tydligt elevperspektiv i ditt pedagogiska synsätt.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev, cv och lärarlegitimation om den har erhållits.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Maria Plenell, rektor, 073-037 41 32

Emma Bronnvall, biträdande rektor 079–066 44 56

 

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430–150 00

Sista ansökningsdag
2021-07-01
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden

 

Tillträdesdag

2021-08-09 eller enligt överenskommelse


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan i stället komma att begäras in vid ett

senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf