Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:161

Specialpedagog till Lagaholmsskolan, Laholms kommun

Vill du göra skillnad? Vi på Laholms kommun söker en engagerad specialpedagog till Lagaholmsskolan som vill vara med på vår elevhälsoresa!

 

Arbetsplatsen

Lagaholmsskolan är en centralt belägen 7–9 skola i Laholm med ca 370 elever och drygt 40 personal.

Vårt arbete med att skapa en skola där samarbete och kollegialt lärande råder har påbörjats och vi har en spännande resa framför oss.

 

Våra arbetslag är organiserade årskursvisa där lärarna har all eller huvuddelen av sin undervisning. Då personalen sitter arbetslagsvis ges även bättre förutsättningar för att arbeta tematiskt och ämnesintegrerat. Vi ser även att denna organisation stödjer vårt främjande och förebyggande arbete.

 

Användandet av IKT i undervisningen är ett pedagogiskt verktyg för såväl elever som personal i skolarbetet. Vi prioriterar hög social förmåga hos vår personal samt en undervisning som präglas av företagsamt lärande och tydlig målstyrning.

Arbetsbeskrivning

Vi står inför en nystart i vårt elevhälosabete. Vi söker dig som vill vara med på Lagaholms elevhälsoresa med att skapa strukturer och rutiner samt utveckla skolans elevhälsokunskap för att främja lärandet hos våra elever på allra bästa sätt.

 

Som specialpedagog på Lagaholmsskolan bidrar du med det specialpedagogiska perspektivet och kompetens för att skapa ett tvärprofessionellt samarbete för våra elevers bästa.

Du kommer att observera, kartlägga och planera i syfte att utveckla lärmiljö samt arbete med extra anpassningar och särskilt stöd tillsammans med pedagoger och elevhälsoteam.

Du arbetar hälsofrämjande och främjande på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Du ger pedagogerna stöd och handledning i att skapa goda förutsättningar i undervisningssituationen, och möjligheter för eleverna att delta i den ordinarie undervisningsgruppen.

Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor och elevhälsans övriga professioner.

I ditt arbete har du även ett nära samarbete med undervisande lärare och vårdnadshavare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och utbildad specialpedagog.

Vi ser det som självklart att du har ett salutogent och relationellt förhållningssätt och möter elever, vårdnadshavare och kollegor med kompetens och värme. Du har ett starkt engagemang och har lätt för att skapa goda relationer. Du har god förmåga att se alla elever och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.


I din kommunikation är du lyhörd och tydlig. Du är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta med rektor, personal och andra aktörer. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team, har ett positivt bemötande, är kommunikativ samt har ett tydligt elevperspektiv i ditt pedagogiska synsätt.

Du har förmåga och kompetens att handleda pedagogisk personal.

Du vill göra skillnad och bidra till elevernas lärande under hela skoldagen.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där självständighet, professionell kompetens, samarbetsförmåga, flexibilitet samt erfarenhet av pedagogiskt arbete priotiteras.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, Heltid

Semestertjänst

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Maria Plenell, rektor, 073-037 41 32

 

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430–150 00

Sista ansökningsdag
2021-07-21


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett

senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf