Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

Speciallärare till Grundsärskolan Hylte kommun
Hylte:2021:84

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess cirka 1100 medarbetare.


Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Arbetsplatsen
Hylte kommuns grundsärskola är en del av Kråkbergsskolan som är en nybyggd (2018) låg- och mellanstadieskola i Hyltebruk. I dagsläget finns en grundsärskoleklass för elever som läser ämnesområden men som till hösten även kommer att innefatta en grundsärskoleklass åk 3-6 för elever som läser ämnen. Skolan är belägen vid natursköna centrala Hyltebruk med en egen nybyggd generös skolgård med tillgång till en skogsglänta runtom skolbyggnaden. Med en fantastisk natur runt knuten finns stora möjligheter att bedriva undervisning ute i det fria.

Vi som arbetar på Kråkbergsskolan ska möta eleverna med omtanke, glädje, nyfikenhet och kunskap. Våra elever ska få förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag. Skolan ska vara en lärande organisation där alla är medskapare av kunskap. Eftersom alla elever har olika behov, förutsättningar och sätt att lära strävar vi efter en helhetssyn kring varje elev där alla som arbetar i grundsärskolan samverkar.

 

 

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med rektor och i samarbete med elevhälsoteamet kommer du spela en viktig roll i utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos våra elever.
Som lärare hos oss kommer du att undervisa elever i grundsärskolan. Under hösten utökar vi vår verksamhet där du får chansen att vara med i den processen redan från start. För de elever som läser ämnesområden kommer det stå helt nya moduler klara till skolstart men vi kommer också att starta upp en ny klass för framförallt elever som läser ämnen.


I ditt uppdrag kommer ingå att bl a planera, genomföra, utvärdera och dokumentera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen.

En del kommer att handla om att vara drivande i att organisera och utveckla arbetet kring pedagogiska anpassningar och särskilt stöd. Rollen kommer också innebära utförande av pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram på både grupp- och individnivå samt handledning och stöd för pedagoger.

Som speciallärare är du en betydelsefull person för eleverna du träffar, för deras vårdnadshavare och för de kollegor du samarbetar med. En viktig uppgift är att vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för både föräldrar, kollegor, skolledare och andra berörda.

Du kommer att ingå i ett arbetslag och ha nära samarbete med andra lärare och elevassistenter för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som medarbetare.

Vi vill att alla elever ska känna sig trygga och nyfikna i våra klassrum. Det ska vara roligt att lära sig!


 


Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad speciallärare med behörighet att undervisa elever inom grundsärskolan. Det innebär att du har en grundskollärarutbildning i grunden och sedan vidareutbildat dig till speciallärare inriktning utvecklingsstörning. Om du ännu inte är färdig speciallärare kan tjänsten skrivas om till en visstidsanställning tills legitimation kan uppvisas.

Som person ska du ha förmågan att se till individen såväl som gruppens behov och du ska ha förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Du behöver kunna vara flexibel i ditt arbete.

Bemötande och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper då din roll innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, övrig personal och rektor. Du ska trivas med att  arbeta aktivt individuellt eller tillsammans med andra för att effektivt nå gemensamma mål.

Vi söker dig som är lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar. En merit är om du har fördjupade kunskaper inom AKK och NPF samt kunskaper inom dövblindhet.

Vi söker en kollega som har en vilja att utvecklas och som tillsammans med oss vill utforma den bästa lärmiljön för våra elever och ge dem möjlighet att lyckas väl med sina studier.

Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, vill vi att du lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning
80-100%

Lön
Individuell lön

Tillträdesdag
2021-08-09 eller enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2021-08-02

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Christine Ågren, Rektor: 073-3718347
Lärarförbundets expedition: 0345-180 11
Lärarnas Riksförbund expedition: 0345-181 42Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas i organisationen.

Logga in/skapa en användare först innan du fyller i din ansökan

 


Visa annons som pdf