Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:146

Utvecklare av och lärare i svenska som andraspråk 50/50, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en medarbetare till en projektanställning, kombinationstjänst 50/50 som utvecklare av och lärare i svenska som andraspråk.

 

Bakgrund till tjänsten:

I början av 2021 tackade Barn- och ungdomsförvaltningen och Kultur- och utvecklingsförvaltningen ja till att delta i Skolverkets projekt ”Riktade insatser för flerspråkiga och nyanlända barn och elevers utbildning”.

 

Efter ett intensivt arbete under våren har en åtgärdsplan tagits fram vilken innehåller insatser för målgruppen från förskola till vuxenutbildningen. Insatserna ska bidra till att höja och säkerställa kvalitén för nyanlända och flerspråkiga barn och elevers utbildning.

En av insatserna som Skolverket finansierar är att utveckla ämnet svenska som andraspråk i kommunen. Insatsen innebär bland annat att vi ska tillsätta en kombinationstjänst där 50% av tjänsten innebär att utveckla ämnet svenska som andraspråk från årskurs ett till gymnasiet. Övriga 50% består av undervisning i svenska som andraspråk på en eller flera av våra enheter.

 

I din roll som sva-utvecklare kommer du ingå i en organisation inom Enheten för flerspråkighet och integration. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med enhetschef EFI, rektorer, kvalitetsutvecklare, integrationspedagoger, sva-utvecklare, projektkoordinator samt lärare i svenska som andraspråk på våra skolor. I din roll som lärare i svenska som andra språk kommer du att ingå i skolan/skolornas organisation.

 

Arbetsbeskrivning

Som utvecklare i svenska som andraspråk i Laholms kommun får du en roll i en förvaltningsorganisation som befinner sig i en spännande utvecklingsfas.

 

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vara en drivande kraft i utvecklingen av ämnet svenska som andraspråk. Tillsammans med rektorer och huvudman kommer du vara en del i att organisera svenska som andraspråkundervisningen, skapa en likvärdighet i ämnet och säkerställa kvalitén i undervisningen.

 

Du kommer även att vara en del i att leda arbetet med att följa upp elevernas kunskapsprogression, driva sva-nätverk samt handleda och ge pedagogiskt stöd till pedagoger såväl enskilt som i grupp.

 

Det ingår även i dina arbetsuppgifter att kartlägga och analysera undervisningens kvalitet och innehåll i samverkan med ovan nämnda samarbetspartners. Du arbetar utifrån ett kollegialt lärandeperspektiv där det gemensamma lärandet är centralt och i fokus.

 

Kvalifikationer

Du är behörig och legitimerad svenska som andraspråkslärare, har yrkesskicklighet, erfarenhet av och kompetens i att undervisa i ämnet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda utveckling genom kollegialt lärande.

 

Du har en kommunikativ förmåga och kan tydligt förmedla budskap och förväntningar. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du gillar att arbeta processinriktat och är lyhörd. Situationer som uppstår hanterar du konstruktivt. Du har god självinsikt och kan anpassa ditt ledarskap och ditt förhållningssätt.

 

I ditt arbete har du en naturlig fallenhet i att självständigt organisera, planera och genomföra ditt arbete på ett effektivt sätt. Att hålla god kvalitet är en självklarhet för dig och du håller dig uppdaterad med senaste forskning och tillämpar detta i ditt arbete.

 

Anställningsvillkor

Projektanställning, heltid i 2,5 år, därefter kan det ges möjlighet till fortsatt anställning som lärare i kommunen.

Semestertjänst alternativt ferietjänst efter överenskommelse.

 

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att vi erhåller medel av Skolverket inom ramen för projektet ”Riktade insatser för flerspråkiga barn och elevers utbildning”

 

Tillträdesdag

2021-08-12 eller enligt överenskommelse

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Upplysningar

Helen Carlsson, Enhetschef, Enheten för flerspråkighet och integration.

Direktnummer: 0430-155 12 mobilnummer: 070-166 53 07

 

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel, 0430–150 00

 

Sista ansökningsdag

2021-06-11

Urval och bokning till intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

 

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett

senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf