Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:187

Hållbarhetsstrateg

Nu söker vi på Laholms kommun en hållbarhetsstrateg med placering inom verksamhetsområdet Samhällsutveckling inom Samhällsbyggnadsförvaltningen.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Samhällsbyggnadsförvaltningen har ansvar för en stor del av kommunens mest synliga verksamheter. Förvaltningen är delad i tre verksamheter; Räddningstjänst, Samhällsservice och Samhällsutveckling där där tjänsten som Hållbarhetsstrateg tillhör.Arbetsuppgifter

Som hållbarhetsstrateg har du en nyckelroll i kommunens hållbarhetsarbete kopplat till samhällsbyggnad. Du kommer spela en viktig strategisk roll i att få miljö- och hållbarhetsfrågorna att bli en naturlig del av kommunens dagliga arbete. Arbetsuppgifterna består i att utveckla, säkerställa genomförande och följa upp kommunens miljöarbete med hållbar utveckling i fokus. Det innebär till exempel att leda arbetet med att implementera strategidokument inom miljöområdet, samt att vara en resurs för de kommunala förvaltningarnas miljö- och hållbarhetsarbete. Tjänsten innebär många kontakter och samverkan med övriga avdelningar och allmänheten.

 

I arbetet ingår att:

-          implementera Agenda 2030 och miljömålen i kommunens styr- och ledning

-          stödja och engagera verksamheterna i arbetet med att väva in hållbarhets- och miljöfrågor i nämnds- och verksamhetsplanering

-          kommunens energi- samt klimat- och vattenplanering

-          miljö- och hållbarhetskompetens i översiktsplanering

-          samordna arbetet med klimatanpassning och erosion

-          delta i tidigt skede i detaljplaneprocessen

-          bidra med hållbarhetskompetens i upphandlingar

-          arrangera seminarier, evenemang och ge miljöinformation till medborgare

-          svar på kommunövergripande remisser och bereda ärende till nämnder

-          delta i projekt samt driva projekt

-          aktivt omvärldsbevaka förändringar och utveckling inom miljö- och hållbarhetsfrågor samt delta i relevanta nätverkKvalifikationer

Naturvetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.
Erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom miljöområdet.
Det är en fördel om du har vana av att driva projekt och har erfarenhet av att arbeta med strategiska planer. Vidare har du förmåga att kunna se större sammanhang och konsekvenser av åtgärder på lång sikt.

Du bör ha god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att samverka med människor inom många olika verksamheter.

Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande. Du är välorganiserad och kan driva ditt arbete självständigt.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Tillträdesdagen

Enligt överenskommelse, snarast möjligt.

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Samhällsutvecklingschef Mila Sladic

079-098 35 92

mila.sladic@laholm.se

 

Samhällsbyggnadschef Niklas Wilson

070-600 3880

niklas.wilsson@laholm.se

 

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

 

Sista ansökningsdag
2021-08-29

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder, religion eller annan trosuppfattning.


 


Visa annons som pdf