Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:237

Skolbibliotekarie till Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun två Skolbibliotekarier.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Barn- och ungdomsförvaltningen i Laholm har ansvar för förskola, grundskola, särskola och fritidshem i Laholms kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen bedriver sedan våren 2021 skolbiblioteksverksamhet i egen regi. Som skolbibliotekarie hos oss kommer du att möta barn och elever i olika åldrar och stimulerar deras nyfikenhet och intresse för att läsa. Vi söker dig som tycker det är spännande att bygga upp en ny verksamhet tillsammans med kollegor.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Du som skolbibliotekarie kommer att arbeta i nära samverkan med ledning och personal på förskolorna och skolorna. Skolbibliotekarie kommer att ha rektor som chef. Barn och ungdomsnämndens fyra skolbibliotekarier bildar ett nätverk tillsammans med sina chefer. Som skolbibliotekarie kommer du att arbeta i ett geografiskt område och har ansvar för biblioteksverksamheten i de förskolor och skolor som finns i området.

Vi söker en skolbibliotekarie till skolor och förskolor i Laholms tätort samt en skolbibliotekarie till område söder.

 

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av:

·         Läsfrämjande insatser för att öka elevernas läsförståelse, till exempel boksamtal eller läsprojekt tillsammans med lärare.

·         Att i samarbete med skolans personal vara en central del i arbetet med informationssökning och källkritik.

·         Medieinköp.

·         Övriga förekommande uppgifter på bibliotek.

 

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren.

 

Vi söker dig som tycker det är spännande att bygga upp en ny verksamhet tillsammans med kollegor. Du ska tycka det är roligt att möta barn och elever i olika åldrar och stimulerar deras nyfikenhet och intresse för att läsa. Vi tror att du är en utåtriktad, flexibel och nyfiken person som tycker om att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper.

 

B-körkort är ett krav.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

 

Anställningsform
1 st Tillsvidareanställning, deltid 80% (Laholms tätort)

1 st Tillsvidareanställning, heltid 100% (Område söder) 


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar

Svante Dellve, rektor 0765–167862
Monica Williamsson, Projektledare 0703-147677

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2021-10-15

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.
 


Visa annons som pdf