Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:251

Förskollärare till Mumindalens förskola, Laholms kommun

 

Välkommen att söka tjänst hos oss på Laholms kommun som förskollärare på Mumindalens förskola i Skottorp. I Laholm har vi visionen för förskolan att: ”Alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag”.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

I januari kommer Mumindalens förskola att flytta in i nybyggda lokaler och starta upp en fjärde avdelning. Nu söker vi 2 st förskollärare som vill komplettera vårt team och arbeta tillsammans för barnens bästa.

 

Mumindalens pedagogiska verksamhet präglas av barnens nyfikenhet, intresse och lusten till att leka och lära. Verksamheten strävar efter att skapa trygga och utforskande lärmiljöer, där alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

 

Mumindalens förskola arbetar tillsammans med Allarps förskola som övningsförskola. Detta innebär att förskolorna kontinuerligt tar emot förskollärarstudenter från högskolan i Halmstad. Det är viktigt för oss att du tar ansvar över att tillsammans med dina kollegor stötta och utmana studenterna under deras utbildning.

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med arbetslaget samt koppla arbetet till vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

 

Vi förväntar oss att du är ansvarsfull och engagerad i din roll som förskollärare och vågar prova nya vägar tillsammans med barnen och kollegorna. Du strävar efter barnens, din egen och verksamhetens utveckling samt ser till barnets bästa i alla lägen. Det är viktigt för oss att du tillsammans med dina kollegor tar ansvar och skapar de bästa förutsättningar för alla barn.

 

Kvalifikationer

Du skall ha legitimation med behörighet att arbeta inom förskolan. Du ska vara väl förtrogen med vårt gemensamma uppdrag i läroplanen och ha god förmåga att omsätta våra styrdokument både i praktik och teori.

 

Du har en drivkraft att ta ett pedagogiskt ansvar och tillsammans med arbetslaget utveckla verksamheten på förskolan utifrån varje barns unika förutsättningar. Du är positiv och har ett stort engagemang i ditt yrke samt en vilja att samarbeta och utvecklas tillsammans med barnen och arbetslaget på förskolan. Du ser möjligheter i mångfald och variation. Du har en förmåga att kommunicera, samordna och leda.

 

Utgångspunkten i ditt yrkesutövande är med hjälp av ett lösningsinriktat fokus. Du ska ha god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar samt vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter liksom du tar del av andras. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

VFU-handledare utbildning är meriterande men ej krav.

 

Vi ser gärna att du i din ansökan bifogar personligt brev och CV samt din legitimation om du erhållit den.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid

 

Tillträdesdag

3 januari 2022 eller enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar

Malin Mauritzson 0430-155 91, 0722-06 52 43

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

 

Sista ansökningsdag
2021-10-14

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf