Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:258

Förskollärare, vikariat till Allarps förskola, Laholms kommun

Välkommen att söka tjänst hos oss på Laholms kommun som förskollärare till Allarps förskola.

I Laholm har vi visionen för förskolan att: ”Alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag”.

 

Nu söker vi en förskollärare som kan vikariera hos oss under våren då en av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig. Vi söker dig som är engagerad och entusiastisk och som brinner för förskolans uppdrag och utveckling. Du ska som förskollärare våga prova nya vägar tillsammans med barnen och kollegorna, arbeta både för din egen och verksamhetens utveckling samt ser till barnets bästa i alla lägen.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Allarps förskola är en av Laholms nyaste förskola och startade sin verksamhet i augusti 2017.

Förskolans pedagogiska verksamhet präglas av barnens nyfikenhet, intresse och lusten till att leka och lära. Verksamheten strävar efter att skapa trygga och utforskande lärmiljöer, där alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar.

 

På Allarps förskola arbetar vi TILLSAMMANS för att känna GLÄDJE, skapa ENGAGEMANG, väcka och ta tillvara på allas NYFIKENHET.

 

Allarps förksola valdes hösten 2020 ut till att bli Övningsförskola och samarbetar med Högskolan i Halmstad. Att arbeta som övningsförskola innebär att regelbundet ta emot studenter och stötta dem under deras utbildning. Att bli en Övningsförskola är hela förskolans angelägenhet och som förskollärare blir du en viktig del i arbetet som stöd och ev handledare åt studenter.

 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med arbetslaget samt koppla arbetet till vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

 

Kvalifikationer

Du skall ha legitimation med behörighet att arbeta inom förskolan.

Du ska vara väl förtrogen med vårt gemensamma uppdrag i läroplanen och ha god förmåga att omsätta våra styrdokument både i praktik och teori.

 

Som person har du en drivkraft att ta ett pedagogiskt ansvar och tillsammans med arbetslaget utveckla verksamheten på förskolan utifrån varje barns unika förutsättningar. Du är positiv och har ett stort engagemang i ditt yrke samt en vilja att samarbeta och utvecklas tillsammans med barnen och arbetslaget på förskolan. Du ser möjligheter i mångfald och variation. Du har en förmåga att kommunicera, samordna och leda.

 

Utgångspunkten i ditt yrkesutövande är med hjälp av ett lösningsinriktat fokus. Du ska ha god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar samt vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter liksom du tar del av andras. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


VFU-handledare utbildning är meriterande men ej krav.

 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV samt din legitimation om du erhållit den.

 

Anställningsform

Vikariat till och med 30 juni 2022 med eventuell möjlighet till förlängning.

Sysselsättningsgrad 80–100%

 

Tillträdesdag

1 januari 2022

 

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar

Malin Mauritzson 0722-06 52 43

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

 

Sista ansökningsdag

2021-10-17

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden

 

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid

anställning inom LSS, barnomsorg samt skola.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf