Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.

https://www.hylte.se/images/18.42e45aaa13f33c7e5ac3d7/1371640431120/Logotyp_f%C3%A4rg.png

 

Socialpedagog till Centrumskolan Hylte kommun
Hylte: 2021:132

Välkommen till oss i Hylte!

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna där våra medarbetares trygghet och utveckling alltid går hand i hand med organisationens vision.

Våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare kan göra skillnad med ditt engagemang. Då vi arbetar med att leverera samhällsservice till våra invånare bidrar du inte bara till din egen utveckling utan även till samhällets utveckling i stort. Vi är stolta över vår kommuns verksamheter och dess cirka 1100 medarbetare.


Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Arbetsplatsen
Nystartad resursskola (2020) för elever årskurs 1-9 för att tillfälligt erbjuda elever annan skolmiljö. Alla elever har sina egna individuella lösningar för att på bästa sätt tillgodose sig sin skolgång. Det är en liten enhet med plats för 12 elever som undervisas av tre lärare och som stöttas upp av två socialpedagoger.


Personalen har ett tätt samarbete, vilket är en nödvändighet för att på bästa sätt möta elevernas behov och utveckling.


Centrumskolan är just nu beläget i centrala Hyltebruk men kommer efter årsskiftet att byta lokal.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en socialpedagog som tillsammans med en kollega, ska arbeta tillsammans med lärare för att tillgodose elevers olika behov. Vi arbetar utifrån ett salutogent perspektiv och vill forma en lärmiljö som stödjer alla elevers utveckling.

 

Arbetet innebär ett nära samarbete med lärare och övrig personal för att ge det stöd som eleven behöver.

 

Vi vet att goda resultat i skolan är en skyddsfaktor för livet och vi vill skapa de bästa förutsättningarna för sociala och kunskapsmässiga framgångsfaktorer så våra elever blir så framtidskompetenta som möjligt!


• Som socialpedagog kommer du vid behov att agera som en samordnare mellan olika aktörer som kan finnas runt våra elever. Fokus ligger på motivationshöjande insatser samt att vara ett stöd i elevens sociala samspel och motivera till hög skolnärvaro.

• Du har förstått vidden av goda relationer och vet att trygghet och trivsel är en grund för såväl sociala som kunskapsmässiga resultat. I ditt arbete är du modig och vågar prova nya vägar för att få eleverna att bli sitt bästa jag.

• I arbetet ingår kommunikation som en viktig del för att skapa förståelse och ett bra samarbete mellan hem och skola men också bygga nätverk inom och utanför organisationen.

• I tjänsten ingår mentorskap för en del elever, arbete tillsammans med elevhälsan samt extern samverkan med bl a socialtjänst och BUP.

Kvalifikationer
Du har socialpedagogexamen eller motsvarande och du har ett positivt, lösningsfokuserat förhållningssätt, som visar sig i kontakter med elever, vårdnadshavare och medarbetare. Det är också viktigt att du har ett stort hjärta och vet att relationer, innovativt tänkande och kommunikation är nyckeln till framgång.

Vi ser även att du är duktig på motivationshöjande arbete och bra på att upprätthålla en positiv attityd och inspirera till nya tag. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor som vi anser krävs för att man skall fungera bra inom yrket t ex, personlig mognad, initiativförmåga, engagemang samt ledarskaps- och samarbetsförmåga.

Det krävs en viss personlig mognad för att till exempel kunna agera tålmodigt under pressade situationer. 


Eftersom du kommer att arbeta med barn och unga, kommer du få lämnar utdrag ur belastningsregistret före anställning.


Bifoga personligt brev och cv.

Anställningsform/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Omfattning
100%

Lön
Individuell lön


Tillträdesdag
2022-01-10 eller enligt överrenskommelse

Sista ansökningsdag
2021-10-20

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Inför rekryteringsarbetet har Hylte kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar
Christine Ågren, Rektor: 073-3718347
Facklig representant Kommunal expedition: 0345-181 98

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas i organisationen och att tjänsten inte tas i anspråk av övertalig personal.

 


Visa annons som pdf