Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:260

Socialsekreterare till Vuxenenheten, Laholms kommun

 

Nu söker vi på Laholms kommun en utvecklingsintresserad socialsekreterare till vuxenenheten. Längtar du efter att få arbeta i ett mindre sammanhang, med kompetenta och kunniga kollegor som tillsammans med dig tar ansvar för och utvecklar Laholms vuxenenhet inom missbruksvård och socialpsykiatri - då är detta tjänsten för dig!

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsplatsen

Tjänsten är placerad på Vuxenenheten som består av tre socialsekreterare och en enhetschef. Vi har lång erfarenhet av socialt arbete. Det finns ett tydligt brukarperspektiv och ett utvecklingsinriktat ledarskap. Vi har en anda av sammanhållning och vår styrka är att vi gemensamt tar ansvar för vårt uppdrag.

Vi strävar efter att ta till vara varje medarbetares kompetens och ge utrymme för utveckling.  

 

Arbetsuppgifter
Inom enheten pågår ett utvecklingsarbete vilket innebär att enhetens tre socialsekreterare tillsammans kommer att arbeta med såväl missbruk och beroende som socialpsykiatri. 

 

Dina arbetsuppgifter är utredningsarbete, beslutsfattande och uppföljning av insatser för vuxna med psykisk ohälsa och/eller beroendeproblematik. Arbetet utgår från socialtjänstlagen (SoL) och lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). Du beslutar om insatser för att möta de behov den enskilde har för att klara av att leva ett nyktert/drogfritt liv samt insatser inom socialpsykiatri. Insatserna kan vara missbruksbehandling i öppenvård eller på behandlingshem samt kontaktperson, psykiatriskt gruppboende eller social rehabilitering.

 

Vuxenenheten arbetar aktivt tillsammans med andra aktörer för att hitta hemmaplanslösningar för den enskilde som är hållbara på sikt och där man ser till helheten boende, sysselsättning och behövliga insatser. Kommunen är också en aktör i omställningen mot en God och nära vård, som är en överenskommelse mellan SKR och staten och som syftar till en god, nära och samordnad vård utifrån den enskildes behov och förutsättningar.   

 

Kvalifikationer
Socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett krav är att du har erfarenhet från handläggning och myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete med personer med missbruk/beroende och/eller psykiatri/neuropsykiatri är meriterande.

 

Du skall ha god samarbetsförmåga men också kunna arbeta självständigt och du uppskattar ett varierat och inte alltid förutsägbart arbete. Du är positiv, engagerad och har en trygghet i dig.

 

B-körkort är ett krav.

 

 

Mycket stor vikt läggs vid personlighet lämplighet.


Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid.


Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Louise Pärsén, enhetschef, 073-867 42 33

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2021-10-14

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.


Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf