Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.Laholm:2021:274

Utvecklingsledare Verksamhet Arbetsmarknad, Laholms kommun

Nu söker vi på Laholms kommun en utvecklingsledare till Verksamhet Arbetsmarknad, Arbetsmarknadsenheten.

 

Om Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på.

 

Kommunen har ett unikt landmärke – Laholmsbukten med Sveriges längsta sandstrand. Därför är buktens kontursymbol och logotyp för Laholms kommun. Med blå yta och båge för Laholmsbukten, en vit strandlinje och ett grönt bälte för inlandet vill vi på ett enkelt sätt förmedla kommunens attraktiva sidor. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

 

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

 

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

 

Verksamheten

Kultur- och utvecklingsförvaltningen omfattar ett brett område inom Laholms kommuns organisation och består av tre verksamheter: Arbetsmarknad, Kultur & fritid samt Utbildning.

 

Verksamhet arbetsmarknad har till uppgift att på olika sätt rusta individer för inträde på arbetsmarknaden.

 

Verksamheten ansvarar för arbetsmarknadsinsatser, studie- och yrkesvägledning, daglig verksamhet samt mottagning av nyanlända. Verksamheten ska vara en part i att korta vägen för arbetslösa personer med ekonomiskt bistånd till självförsörjning. Arbetet sker i nära samarbete med socialverksamheten samt tillsammans med andra enheter inom förvaltningen. Verksamheten befinner sig i ett omfattande utvecklingsarbete samtidigt som det nyligen skett en organisationsförändring.

 

Verksamheten har behov av att stärka upp med ett stöd till utvecklingsprocesser, uppföljnings och kvalitetsarbete inom arbetsmarknadsenheten och rekryterar nu en utvecklingsledare till arbetsmarknadsenheten.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsmarknadsenheten leds av en enhetschef som har ansvar för personal, arbetsmiljö, budget samt verksamhet för sin enhet. Utvecklingsledaren kommer att vara organiserad under enhetschefen för arbetsmarknadsenheten och kommer tillsammans med enhetschefen ansvara för utvecklings- och förändringsarbete inom enheten med särskilt fokus i den gemensamma processen med ekonomiskt bistånd.

 

Som utvecklingsledare spelar du en aktiv roll i kvalitetssäkring och utveckling av verksamheten i olika processer. Utvecklingsledaren ska samtidigt ge vägledning och stöd till medarbetare i processer, utveckling samt samverkan inom enheten och med andra enheter.

 

Kvalifikationer

Du ska ha:

·         Universitet/högskoleexamen med inriktning mot socialt arbete,samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig.

·         God kunskap i skriftlig och muntlig kommunikation till olika målgrupper

·         God kunskap i lagstiftningen inom området

·         Mycket goda kunskaper i svenska språket muntligt såväl som skriftligt

·         Erfarenhet av att organisera, utbilda och leda grupper

 

Meriterande:

·         God kunskap om kvalitetssäkring och utveckling av verksamhet

·         God kunskap om analysarbete, utredningsarbete, statistikhantering samt omvärldsbevakning

·         Dokumenterad erfarenhet av metodutveckling och processledning


Din profil:

Vi söker dig som har kunskap och intresse för socialt arbete. Du trivs med att axla en varierande roll där du rör dig genom hela organisationen, som en stödjande nyckelfunktion i nära samverkan med ledningen, men som också uppfattas lika stödjande av övriga medarbetare i de processer eller team som du leder. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och lätt kunna anpassa dig till förändringar. Du ska kunna arbeta med parallella processer samtidigt. Du trivs med att arbeta självständigt med ansvar för utveckling och processer men är även en lagspelare för helheten.

 

Du har en god förmåga i att, genom ett coachande förhållningssätt, leda och motivera och engagera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Du har förmågan att skapa förtroende med och att ha goda relationer såväl internt som externt. Du är tydlig och engagerad i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt, vilket innebär en god förmåga att lyssna och säkerställa att budskap når fram och att förväntningar är klara för de berörda.

 

För att lyckas i rollen som utvecklingsledare behöver du vara pedagogisk, strukturerad och analytisk. 

Dina personliga egenskaper väger tungt och dina kunskaper ska kunna omsättas operativt.

Du trivs när arbetet är både operativt och strategiskt.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid


Tillträdesdag

2022-01-01

 

Lön
Enligt överenskommelse


Upplysningar
Cornelia Larzénius, Enhetschef, 070-254 8100

Marie Olsson, verksamhetschef, 076-5167976

 

Fackliga upplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430–15 000

Sista ansökningsdag
2021-10-29

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

 

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.  

 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

 
 


Visa annons som pdf